Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Жовтня 2017, 17:38
Версiя для друку


Іноземні компанії зацікавлені в концесійних проектах в Україні, - Володимир Омелян

19 Жовтня 2017, 17:38

Іноземні компанії зацікавлені в концесійних проектах в Україні. Міністерство інфраструктури до цього готове, наші ресурси спрямовані на те, щоб інвесторам було комфортно в Україні. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час круглого столу «Поточні концесійні проекти у секторі морських портів України», який відбувся сьогодні, 19 жовтня, в Американській торговій палаті (АСС). Круглий стіл організовано Міністерством інфраструктури, проектним офісом з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» та АСС.

«Ми хочемо дати системне рішення, щоб всі працювали з чіткім розумінням умов, які не залежать від бажання чи небажання окремої людини, мали можливість планувати бізнес на довгу перспективу. Для України це новий продукт, який ми хочемо почати з конкретних проектів: стивідорна компанія «Ольвія», Херсонський торговельний порт, порт Чорноморськ. Хочемо також включити в цей перелік першу концесійну залізницю, євроколію, яка поєднає Київ та Одесу. Інтерес з боку іноземних інвесторів до цього вже є. Думаю, що після входження Hutchison Ports та DP World на український ринок вантажопотік буде достатній.

Я сподіваюсь, що ми розширимо державно-приватне партнерство та концесію на українські автошляхи. Як раз сьогодні відбулась зустріч з американськими інвесторами, які розглядають можливість будівництва автобану з Чопу до Львову. Є багато інших проектів, про які треба говорити і робити. Запрошую всіх до співпраці», - зазначив Міністр інфраструктури.

Володимир Омелян наголосив на важливості діалогу та відзначив роботу проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі: «Команда «SP³ILNO» презентує сьогодні свої проекти,  подивіться, на що додатково треба звернути увагу, чого вам не вистачає, що нам треба зробити, щоб вам було легше працювати. Ми до цього готові, наші ресурси спрямовані на те, щоб вам було комфортно в Україні».

Під час круглого столу презентовано пілотні концесійні проекти в сфері морських портів України, обговорено ключові питання з потенційними інвесторами та зацікавленими компаніями.

Також сьогодні відбулось засідання Наглядової ради Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO». У засіданні взяли участь: Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Заступник Міністра інфраструктури України Надія Казначеєва, В.о. Голови ДП «Адміністрації морських портів України» Вецкаганс Райвіс, Президент і Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund в Україні Ярослава Джонсон, Керівник Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» Юрій Гусєв,  представники Світового банку, ЄБРР, Міжнародної Фінансової корпорації в Україні, ГО «Легкий Бізнес» та проектного офісу «SP³ILNO».

Міністр інфраструктури подякував головному виконавчому директору Western NIS Enterprise Fund в Україні Ярослава Джонсон та іншим іноземним партнерам за співпрацю.    

Під час заходу було підведено проміжні підсумки роботи Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO», зокрема, оновлення планів-графіків реалізації пілотних проектів концесії, підготовку посібника «З реалізації проектів державно-приватного партнерства в транспортній інфраструктурі України», який покликаний стати в нагоді представникам бізнесу.

Заступник Міністра інфраструктури Надія Казначеєва зазначила, що нова редакція Закону України «Про концесію»,  активну участь  в підготовці якого брали представники Проектного офісу, була презентована народним депутатам України, представникам бізнесу та отримала підтримку бізнес-середовища. Орієнтовно у грудні 2017 року очікується внесення законопроекту на розгляд Верховної Ради.



ВСІ Новини