Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2017, 18:00
Версiя для друку


Повний пакет інфраструктурних законопроектів внесено до парламенту, - Володимир Омелян

28 Листопада 2017, 18:00

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, виступаючи у Європейській Бізнес Асоціації, наголосив, що весь пакет інфраструктурного законодавства внесено до парламенту: «Нарешті повний пакет законопроектів в парламенті. Це законопроекти про внутрішні водні шляхи, про залізничний транспорт, будівництво концесійних доріг та інші. Насправді, закон про залізничний транспорт треба було схвалювати ще роки 2-3 тому. Якби так сталося, якраз зараз вже сплив би перехідний період і в цьому році можна було б запускати приватну тягу на залізниці. Цього не сталося, як не сталося цього із річкою, багатьма іншими важливими ініціативами. Але сподіваюсь, що все ж в грудні цього року або на початку наступного всі ці закони будуть проголосовані».

З позитивних змін на «Укрзалізниці» Міністр інфраструктури відзначив налагодження співпраці з General Electric, запровадження корпоративного управління тощо: «Але має відбутися системна реформа. Має бути чітка підтримка і позиція Уряду, керівництва держави: «так, ми хочемо щоб ця компанія була мегауспішною, щоб вона дійсно була локомотивом української економіки. Ми вам дали весь ресурс, інструментарій, робіть все, що вважаєте за потрібне, і йдіть вперед». Але цього немає. Я би хотів, щоб залізниця надавала якісні послуги по перевезенням, адже перспективи для розвитку шалені».

За словами Міністра інфраструктури, законопроект про залізничний транспорт може дати старт якісному перетворенню «Укрзалізниці»: «Законопроект на 90-95% влаштовує всіх: «Укрзалізницю», бізнес, міжнародних експертів. І цей закон потрібно невідкладно проголосувати в першому читанні, доопрацювати при необхідності на парламентській площадці з міністерством і з бізнесом, проголосувати його в цілому та за основу». 



ВСІ Новини