Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Грудня 2017, 16:37
Версiя для друку


Закон про внутрішні водні шляхи є одним із ключових не тільки для Міністерства, а й для ринку та міжнародних партнерів України, - Володимир Омелян

7 Грудня 2017, 16:37

Закон про внутрішні водні шляхи є одним із ключових не тільки для Міністерства, а й для ринку та міжнародних партнерів України. Схвалення цього законопроекту також є важливим з точки зору імплементації Україною Угоди про Асоціацію з ЄС. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час круглого столу «Ініціативи розвитку Дніпра», який проводився за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні. У заході взяли участь представники ЄБРР, ЄІБ, Світового Банку, інших міжнародних партнерів України та команда Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури.

Володимир Омелян наголосив, що розроблений Міністерством законопроект є запорукою для розвитку потенціалу Дніпра в розрізі здійснення вантажних, а також пасажирських перевезень: «Ми маємо не тільки законопроект, а й низку документів для його імплементації – бізнес-план з розвитку перевезень Дніпром. Ми дякуємо нашим міжнародним партнерам за експертну допомогу при підготовці цього базового документу, а також за підтримку ключових реформ, які ініціює Міністерство інфраструктури».

Очільник Міністерства наголосив, що законопроект про розвиток внутрішніх водних шляхів відповідає завданням Логістичної стратегії, розробленої для України за підтримки Світового банку.

Також Міністр інфраструктури окремо наголосив, що схвалення внесеного до парламенту законопроекту є важливим з точки зору імплементації Угоди про асоціацію з ЄС: «Ми маємо імплементувати 5 законів, які вже внесено до Парламенту. Одним із ключових є законопроект про внутрішні водні шляхи. І ми віримо, що зі схваленням цього закону ми зможемо запустити нову галузь для України – суднобудування та транспортування вантажів і пасажирів річковою транспортною мережею».

Представники Єврокомісії наголосили, що зазначений законопроект відповідає нормам ЄС та Угоді про асоціацію. Ініціатива розвитку Дніпра, створена за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, підтримує необхідність ухвалення законопроекту про розвиток річки.

 



ВСІ Новини