Для людей
з порушенням зору

    Новини    27 Грудня 2017, 18:30
Версiя для друку


Ми представляємо проект Стратегії сталої логістики, - Володимир Омелян

27 Грудня 2017, 18:30

Світовим банком за участі Міністерства інфраструктури представлено до обговорення проект Стратегії сталої логістики, на підставі якого буде розроблено проект відповідного нормативно-правового акту.

Експертами Світового банку вперше здійснено незалежне дослідження логістики в України. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За словами очільника Міністерства, стратегія сталої логістики має стати основним програмним документом,  реалізація якого дозволить забезпечити, зокрема:

  • реалізацію логістичного потенціалу країни, а саме: здешевлення послуг та скорочення часу перевезення вантажів, підвищення якості та безпеки на транспорті, впровадження європейських норм;
  • посилення мультимодальності та взаємосполучуваності між різними видами транспорту;
  • обслуговування, модернізацію та розширення ефективної транспортної та логістичної інфраструктури та сприянню розвитку енергоефективних вантажних перевезень;
  • підвищення кваліфікації та навчання персоналу, задіяного у наданні послуг, пов'язаних з транспортом та логістикою;
  • сприяння торгівлі та збільшенню експортного потенціалу України.

Володимир Омелян наголосив, що на початку 2018 року Міністерством буде розпочато проведення консультацій з метою виявлення ключових питань, реалізація яких має бути покладено в основу Стратегії сталої логістики.

Просимо надсилати коментарі на адресу aklitina@mtu.gov.ua для обговорення та спільного вдосконалення документу.

 

Довідково:

Дослідження очолював провідний світовий експерт у сфері логістики Лаури Ойяла (Prof. Lauri OJALA), професор та голова кафедри логістики Школи Економіки м. Турку, Фінляндія з 1997 року.

Його професійний досвід стосується аналізу міжнародних транспортних та логістичних ринків з точки зору “споживачів” та “провайдерів послуг”. З середини 90-х років він виступав експертом низки міжнародних організацій (Світовий Банк, Європейська комісія, Asian Development Bank, Nordic Investment Bank) в рамках реалізації різних транспортних проектів, зокрема, в країнах Балтії, Албанії та майже у всіх країнах СНД, певних країнах Африки. Ініціатор та співавтор Індексу логістичної результативності (Logistics Performance Index – www.worldbank.org/lpi) Світового Банку. Пан Лаури Ойяла є автором низки статей з логістичної та транспортної проблематики у міжнародних виданнях. Також, з середини 2006 року він очолює три транспортні проекти в регіоні Балтійського моря за фінансової співучасті ЄС загальною вартістю 7,5 млн. євро.



ВСІ Новини