Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Січня 2018, 13:34
Версiя для друку


Уряд схвалив концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 рр., - Володимир Омелян

17 Січня 2018, 13:34

17 січня 2018 року Кабінет Міністрів України під час свого чергового засідання схвалив  концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 рр.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що всі надані Міністерством інфраструктури пропозиції було враховано у фінальній редакції Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки та у Плані заходів з її реалізації.

«Дякую Прем’єр-міністрові В.Гройсману за лідерство в цьому процесі, Першому віце-прем’єр-міністру С.Кубіву –  за підтримку та організацію злагодженої роботи Міністерства економічного розвитку, Hi-tech офісу, Агентства електронного врядування з Міністерством інфраструктури. Всі наші пропозиції були враховані, від чого ми щасливі, бо цифрова інфраструктура – це важливий елемент цифрової економіки», - наголосив Володимир Омелян, - «Розвиток цифрової економіки та суспільства України є надважливим фактором успішності не просто всіх реформ, але й українського бізнесу на світовій арені. Вже сьогодні завдяки цифровій економіці створено 22% світового ВВП, а в окремо взятому Китаї – 30% його ВВП (це 3,4 трлн дол. США)».

За словами очільника Міністерства інфраструктури, Україна є важливим гравцем на світовому цифровому ринку, але, на жаль, виключно як експортер ІТ-послуг та мізків: «Наразі ми розвиваємо цифрову економіку інших країн, тих, які замовляють наші аутсорс-прослуги. Вважаю, що ключова роль ухвалення Концепції – зупинити відтік мізків та забезпечити створення умов для розвитку нашої власної цифрової економіки – економіки знань».

«Безперечно, становим хребтом цифрової економіки є цифрова інфраструктура. Підключення широкополосного інтернету, закладання оптоволоконних кабелів під час реконструкції автошляхів – це те, над чим ми спільно з «Укравтодором» вже працюємо. Сподіваюсь, в цьому році зможемо втішити багатьох українців якісним стабільним інтернетом. Також це відповідні телекомунікаційні мережі, спеціалізована інфраструктура, наприклад, для підтримки безпеки на транспорті, обчислювальна ІТ-інфраструктура для підтримки сервісів та систем – електронного квитка, інтелектуальних транспортних систем, прогнозування трафіку, автономного водіння та інших. Важливий крок, який ми зробили і вже показуємо лідерство у світі, - це Open Data. Наступний крок має бути Big Data, і потім, хоча це може здаватися фантазією, - це штучний інтелект, яким теж повинен бути впроваджений в Україні», - додав Володимир Омелян.

«Я вірю, що Генеральний директорат з питань цифрової інфраструктури і зв’язку, який ми створили в Міністерстві інфраструктури, буде тим стимулом, який поведе країну вперед», - підкреслив очільник Міністерства.



ВСІ Новини