Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Лютого 2018, 14:02
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури працює над дерегуляцією роботи регіональних аеропортів, - Володимир Омелян

23 Лютого 2018, 14:02

В Міністерстві інфраструктури України відбувся публічний звіт Голови Державної авіаційної служби України Олександра Більчука в форматі прес-брифінгу. На початку заходу Міністр інфраструктури України коротко підбив інфраструктурні підсумки тижня: «Цей тиждень багатий на знакові події в сфері транспорту. Так, ефективно пройшов Перший транспортний діалог високого рівня Україна-ЄС. Вчора успішно пройшли переговори з авіакомпанією Ryanair, яка з осені цього року здійснюватиме рейси з та до України. Вчора було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, в першу чергу, швидкісної транспортної системи hyperloop. Сьогодні за участі вищих посадових осіб держави буде підписано контракт із компанією General Electric, що передбачає модернізацію локомотивного парку та поставку нових локомотивів. Дуже приємно бачити, що ті ініціативи, з якими ми виступали півтора, два роки тому, сьогодні дають нову якість для країни».

Окремо Міністр зупинився на підсумках діяльності Державної аваіційної служби України у 2017 році: «Авіаційна галузь демонструє динамічне зростання два роки поспіль. Велика заслуга в цьому саме Олександра Більчука. Ось лише декілька цифр за 2017 рік: зростання пасажиропотоків через аеропорти України понад 27%, зростання кількості рейсів  вітчизняних авіакомпаній на 17%, обсяги перевезень вантажів та пошти зросли на понад 11%, серед нових іноземних авіакомпаній такі: «Qatar Airways» з Катару, «Ernest SpA» з Італії та «Kish Air» з Ірану. Розширювалась географія міжнародних регулярних польотів як вітчизняних, так і іноземних авіаперевізників. Протягом року продовжувалась активізація регулярних перевезень у межах України. Перевезено понад 930 тис. пасажирів, що на 17,6 відсотка більше порівняно з 2016 роком».

Очільник міністерства зазначив, що високі темпи приросту пасажиропотоків зафіксовано в провідних аеропортах: «Київ (Жуляни)» 64,2%, «Львів»  - 46,3%, «Харків» 34,7%, «Запоріжжя» 26,5%, «Одеса» - 18,8%, а також в регіональних аеропортах, зокрема «Кривий Ріг» - в 3,7 раз, «Чернівці» - в 3,5 раза, «Вінниця» - 78,6% та «Херсон» - 64,7%. Серед провідних аеропортів лише в аеропорту «Дніпропетровськ» мало місце скорочення пасажиропотоку (на 2,8%)».

Однією із найважливіших подій 2017 року в сфері авіації Володимир Омелян назвав успішне проходження Україною уаудиту ІКАО: «Це була важлива подія для України. Я вдячний Деравіаслужбі і її керівнику за те, що Україна пройшла його найкраще серед країн східної Європи. Це великий крок вперед».

Міністр інфраструктури озвучив плани Міністерства щодо дерегуляції регіональних аеропортів: «ми поставили перед собою завдання щодо дерегуляції роботи регіональних аеропортів. Я сподіваюсь, що в першому півріччі цього року буде прийнята Постанова Кабінету Міністрів, яка дасть можливість кожному регіональному аеропорту, а це фактично всі, окрім аеропорту «Бориспіль», самостійно вести свою бізнес та фінансову політику. Не держава в особі  Міністерства інфраструктури буде визначати, які тарифи та умови встановлювати, а кожен аеропорт самостійно. Питання безпеки ми будемо тримати на контролі, але питання бізнес-діяльності буде в абсолютно вільному форматі. Також ми працюємо спільно з народними депутатами над питанням скасування ПДВ для внутрішніх авіаційних рейсів. Якщо нам вдасться це зробити- це ще один крок вперед для здешевлення авіаперевезень для громадян України, для запуску регіональної авіації».



ВСІ Новини