Для людей
з порушенням зору

    Новини    15 Березня 2018, 17:11
Версiя для друку


Відбулась нарада щодо стану готовності до інспекторської перевірки представниками Європейського агентства з морської безпеки

15 Березня 2018, 17:11

Менше місяця залишилося до початку інспектування Європейським агентством з морської безпеки (EMSA) виконання вимог в Україні Конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року, з додатками та Директиви 2008/106/ЕС про мінімальний рівень підготовки моряків з поправками.

Сьогодні в Міністерстві інфраструктури відбулася нарада щодо стану готовності до інспекторської перевірки представниками EMSA. У нараді взяли участь представники Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров'я, Державної служби України з безпеки на транспорті, а також Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків як профільної інспекції та безпосередньо об’єктів інспекційної місії: національного університету «Одеська морська академія», Херсонської державної морської академії, учбово-тренажерного комплексу «Адмірал» та ТОВ «Херсонський морський спеціалізований тренажерний центр при Херсонській державній морській академії».

Учасники наради обговорили стан виконання плану основних заходів щодо підготовки та забезпечення проведення аудиту національної системи підготовки та дипломування моряків Європейським агентством з морської безпеки (EMSA) та приведення національних нормативно-правових актів у відповідність до вимог Конвенції ПДНВ 1978 року, з поправками. Також обговорено програму перебування інспекторів Європейського агентства з морської безпеки в Україні.

Під час наради вироблено єдину стратегію представлення навчально-тренажерними закладами та вищими навчальними закладами інформації для інспекторів EMSA. Вирішено підготувати загальну презентацію системи підготовки та дипломування моряків в Україні, що дозволить розкрити чинну підготовку моряків та членів морської команди, показати їх освітній рівень, ступінь медичного забезпечення та відповідність високому європейському рівню спеціалістів морської галузі.



ВСІ Новини