Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Квітня 2018, 15:49
Версiя для друку


Російських суден та інших суден-порушників в Україні не має бути, − Володимир Омелян

25 Квітня 2018, 15:49

Уряд підтримав ініціативу Міністерства інфраструктури України припинити транзит і перевезення територією України суднами під прапором Росії або суднами судновласників, зареєстрованими у РФ, а також будь-якими іншими плавзасобами, що незалежно від держави прапору здійснюють судозаходи до закритих морських портів тимчасово окупованого Криму та Севастополя. Таке розпорядження прийняв Кабінет Міністрів України 25 квітня 2018 року.

Відповідну пропозицію буде винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

«Ми недопустимо у територіальних водах України, на наших внутрішніх водних шлях суден держави-агресора. Вони становлять реальну терористичну загрозу об’єктам критичної інфраструктури. Також заборона буде стосуватися суден-порушників під прапором будь-якої іншої держави, які нехтують законами України та міжнародним правом», − наголосив очільник Міністерства інфраструктури.

Після набрання чинності відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони України Міністерство закордонних справ України проінформує компетентні органи ЄС, США та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів (санкцій).

Коментуючи розпорядження Кабінету Міністрів України, Володимир Омелян зауважив: «Крок за кроком спільними зусиллями Президента України, Уряду, Верховної Ради ми боремося за відновленні територіальної цілісності України та покарання агресора. І можу запевнити, що російського прапора у водах і портах України не буде до повного звільнення окупованих територій».



ВСІ Новини