Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Травня 2018, 13:18
Версiя для друку


Сучасний аеропорт в Одесі - безумовний пріоритет Уряду і місцевої влади, - Володимир Омелян

3 Травня 2018, 13:18

3 травня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою в Одеській області. Програмою візиту передбачена нарада із Головою Одеської ОДА Максимом Степановим, ознайомлення з ходом будівництва нової злітно-посадкової смуги та нового терміналу в аеропорту Одеси та інспекція роботи Чорноморського морського торговельного порту.

Міністр інфраструктури ознайомився з ходом будівництва нової злітно-посадкової смуги в аеропорту м.Одеса.

«Безумовний пріоритет Уряду, міністерства інфраструктури, місцевої влади - сучасний аеропорт в Одесі. Я радий, що за підтримки Президента України ми розпочали цей проект, наразі активно тривають роботи із будівництва нової злітно-посадкової смуги. На її спорудження вже виділено 500 млн гривень. Міністерство інфраструктури також ініціювало виділення 1,17 млрд гривень на завершення робіт. Відповідна ініціатива має бути розглянута під час засідання Уряду, сподіваюсь, вона буде підтримана. Наступна частина коштів має бути спрямована у червні-липні цього року. У 2019 році ми маємо запустити оновлений аеропорт в Одесі в повноцінну роботу», - наголосив Володимир Омелян.

Довідково: Будівництво нової полоси дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Несуча спроможність нової смуги буде майже в 2 рази більше за існуючу (класифікаційне число спроможності покриття (PCN) нової смуги 64, проти 35 – існуючої). Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку по категорії III-а (ІКАО) (існуюча смуга сертифікована по категорії І (ІКАО).

Фоторепортаж: /gallery/54.html



ВСІ Новини