Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Травня 2018, 12:31
Версiя для друку


Укрпошта піднялася на 33 місце в рейтингу Всесвітнього поштового союзу

30 Травня 2018, 12:31

За результатами роботи в 2017 році, Україна завдяки роботі Укрпошти як національного поштового оператора посіла 33 місце в рейтингу Всесвітнього поштового союзу (ВПС) за індексом поштового розвитку (2IPD). Серед 173 пошт світу головна пошта України покращила свої показники та піднялася одразу на 7 сходинок.
Україна (через Укрпошту як поштового оператора – представника України у ВПС), визначена до групи країн з операційною ефективністю «вище середньої, ближчою до абсолютних лідерів» поштового зв’язку, продемонструвала гідні результати в підгрупі країн Східної Європи та СНД. Порівняно з минулорічним рейтингом Україна додала +2,38 бала, а сумарний показник становить 60,4 бала.
«Україна завдяки роботі Укрпошти не просто піднялася на 7 сходинок – із 40 місця на 33. Ми обійшли пошти таких країн, як РФ та Норвегія, які залучають для свого розвитку значні державні субсидії та мають істотно нижчий рівень конкуренції з приватними гравцями ринку. Нам ще треба багато чого зробити, щоб якість нашої роботи задовольняла клієнтів. Але ж результати цього незалежного міжнародного дослідження свідчать про те, що ми на правильному шляху через покращення швидкості та якості пересилання пошти, відстеження відправлень тощо. Порівняно з минулорічним рейтингом ми стали більш інноваційними – запустили «Особистий кабінет», API, чат-ботів у соцмережах, мобільний застосунок тощо. Ми розширили портфель нових продуктів, сервісів та послуг, зберегли мережу відділень, яка є найбільшою в державі, та переводимо її в новий формат, щоб громадяни і надалі навіть у найвіддаленіших селах продовжували, як і раніше, отримувати наші послуги», – зауважив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.
ВПС визначає інтегрований індекс розвитку поштового зв’язку країн (2IPD) за спеціальною методикою, аналізуючи за 2017 рік дані трекінгу про поштові відправлення (у світі понад 5,1 мдрд трекінг-статусів в 2017 р.), офіційну статистику щодо діяльності поштових операторів (враховувалося понад 100 показників) та ключові власні дослідження ВПС.
Кожна зі 173 країн світу оцінювалася за показниками ефективності (від 0 до 100) за 4 аспектами поштового розвитку – надійність доставки, доступність доставки (розміри мережі та обсяги поштового обміну), портфель продуктів та послуг, інноваційність.
33 місце України в рейтингу Всесвітнього поштового союзу (ВПС) за індексом поштового розвитку (2IPD) є важливим сигналом для міжнародних партнерів щодо активізації співпраці з Укрпоштою та укладання прямих угод, а також залучення на український ринок клієнтів, наприклад, зі сфери електронної комерції, розширення транзиту відправлень через Україну тощо.
Також минулого року Укрпошта вдало пройшла комплексний аудит ВПС за участі експертів зі штаб-квартири організації, асоціації поштових операторів Європи PostEurop, національних пошт Данії, Польщі та Естонії. За його результатами була складена дорожня карта розвитку міжнародних операцій Укрпошти до 2019 року – її виконання відбувається із випередженням затверджених графіків та вже реалізовано понад 35% програми. Отож для швидшого оброблення пошти проводиться автоматизація процесів передачі інформації про місцезнаходження відправлень та обмін нею з іншими поштами, авіакомпаніями та митними службами.
Порівняно з минулорічним рейтингом Укрпошта вже покращила свої позиції щодо надійності доставки – швидкість та якість пересилання пошти, передача інформації про місцезнаходження відправлень. Зараз повне відстеження відправлень доступне на сайті Укрпошти та в чат-ботах для 168 країн для посилок та 140 країн для рекомендованих листів та дрібних пакетів.
Крім того, компанія збільшила кількість міжнародних відправлень з імпорту, експорту та транзиту.
Нагадаємо, що в 2017 р. головна пошта країни опрацювала близько 7 млн кг міжнародної пошти, експорт зріс на 34%, а транзит збільшився втричі.



ВСІ Новини