Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Червня 2018, 15:12
Версiя для друку


Цифрова інфраструктура - станова тяга Національної транспортної стратегії 2030 Drive Ukraine, - Володимир Омелян

1 Червня 2018, 15:12

Цифрова інфраструктура - станова тяга Національної транспортної стратегії 2030 Drive Ukraine. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян на відкритті Міжнародного форуму «Smart moves: цифрові технології на транспорті, інноваційні методи ведення транспортної логістики, міська мобільність», сьогодні, 1 червня, у м. Одеса.

Міжнародний форум Smart moves зібрав ключових представників органів влади, міжнародних організацій та компаній, які працюють над розвитком цифрової інфраструктури та впровадженням цифрових технологій. В програмі Форуму дискусії щодо цифровізації транспорту як інструменту розумної логістики та впровадження інновацій в транспорту інфраструктуру, нових векторів розвитку транспортних систем міст, довіри і безпеки в цифровій економіці.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян відзначив, що ініціативі Міністерства інфраструктури у сфері цифрових технологій є тим шляхом, який створить нову якість економіки України: «Вчора ми презентували Національну транспортну стратегію України 2030 і її хребтом є цифрова інфраструктура. Я вірю, що саме цифра дасть додану вартість Україні, про яку ми всі говоримо. Наша мета – це не лише сучасні технології, такі як Blockchain, bigdata та штучний інтелект, але це користь і зрозумілість всіх державних послуг для клієнтів, для платників податків, для бізнесу. З цією метою ми розробляємо нові програми і я дуже вдячний нашим європейським та американським партнерам за ефективну співпрацю. Перед нами багато завдань, бо це новий напрямок. Новий не лише для України, а і для всього світу».

«Ми говоримо про інновації на транспорті, бо це єдиний шанс інвестувати в майбутнє, це єдиний шанс вирватися з цього кола проблем і зрад. Ми віримо в проекти, які ми зараз втілюємо, тому що бачимо, що вони вже справджуються. Наша ініціатива щодо електрокарів була вчасною і відповідала загальносвітовому тренду. Мені приємно, що Україна серед топ 10 країн світу за темпами росту частки електрокарів на ринку автомобілів. Та політика, яка зараз втілюється щодо бачення стратегічного розвитку ринку електрокарів, а саме закон, який на 15 років передбачає поетапний розвиток як ринку електрокарів, так і їх виробництва, запчастин, батарей для них в Україні – вона втілиться у життя і буде великим успіхом для нашої держави. Це технологічний стрибок вперед», - наголосив очільник міністерства.

Володимир Омелян акцентував увагу на важливості підтримки ЄС ініціатив Міністерства та необхідності впроваджувати сміливі, надсучасні проекти: «Надзвичайно важливо, щоб проект Hyperloop втілився в життя. Не тільки для того, щоб прийшли абсолютно нові швидкості. Зараз в світі швидкість – це основна цінність і те, за що клієнти готові платити. Але і для того, щоб українські компанії стали надійним постачальником компонентів для нового виду транспорту Hyperloop для всього світу. Ми повинні вийти в цю високотехнологічну нішу, як свого часу зробили з авіацією і космосом. Не лише прорватись, а і зберегти провідні позиції, за рахунок молоді, за рахунок напрацювань попередніх років, за рахунок нашого спільного бажання іти вперед. Ми віримо в інтелектуальні дороги, в автономні автомобілі. Я вдячний Єврокомісії за підтримку нашого наміру зробити Україну майданчиком у напрацюванні новітніх технологій на транспорті. Я буду щасливий, коли наші напрацювання і тестування ляжуть в основу нової сучасної Європи і нових видів транспорту».

 

 



ВСІ Новини