Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Червня 2018, 16:21
Версiя для друку


Наше спільне завдання - збільшення обсягів вантажних перевезень між портами Чорного та Балтійського морів, - Юрій Лавренюк

11 Червня 2018, 16:21

11 червня 2018 року в рамках робочого візиту до Республіки Литва заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк провів зустріч із Віце – Міністром транспорту та комунікацій Республіки Литва паном Ричардасом Дегутисом.

Сторони обговорили актуальні питання співпраці в сфері транспорту,  у тому числі збільшення обсягів вантажних перевезень між портами Чорного та Балтійського морів з використанням комбінованого поїзду «Вікінг» та його залучення до перевезення товарів  за маршрутом нового  «Шовковому шляху», а також напрями співпраці в рамках підготовки до 18-го засідання Міжурядової україно – литовської Комісії з питань торгово – економічного та науково-технічного співробітництва, яке відбудеться 16 - 17 липня у Львові.

Юрій Лавренюк відзначив позитивну динаміку зростання вантажопотоку залізничним сполученням Україна-Литва: «Міністерство інфраструктури України зацікавлено в розвитку двостороннього співробітництва з Литовською Республікою у сфері транспорту. Поїзд «Вікінг» є важливою ланкою вантажоперевезень у напрямку Балтійське море - Чорне море. Популяризація цього комбінованого поїзду дозволить збільшити вантажопотік через наші країни та сприятиме зростанню економіки наших країн. Нам необхідно розвивати балтико-чорноморський транспортний коридор», - підкреслив Юрій Лавренюк.

За підсумками зустрічі сторони визначили перспективи подальшої співпраці.



ВСІ Новини