Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Червня 2018, 15:14
Версiя для друку


25 червня 2018 року в Парижі пройшла зустріч високого рівня Українсько-Французької Ділової Ради

25 Червня 2018, 15:14

25 червня 2018 року в м. Париж, Франція, пройшла зустріч високого рівня Українсько-Французької Ділової Ради. Від України участь взяла делегація у складі заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя, в. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України  Олександра Харченка.

Під час виступу Українсько-Французької Ділової Ради MEDEF Віктор Довгань представив інфраструктурні проекти для інвестиції в порти, аеропорти, дорожню та залізничну інфраструктуру. Були проведені двосторонні зустрічі з французькими компаніями Airbus, Egis,Suez, Alstom, Freyssinet/Vincі та обговорення інвестиційних проектів у транспортній інфраструктурі України.

В рамках форуму в. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України  Олександр Харченко та комерційний директора компанії Bouygues Travaux Publics SAS Жан-Денис Арнал підписали меморандум щодо підготовки попереднього ТЕО концесійних проектів будівництва та експлуатації автомобільної дороги Київ – Біла Церква (за новим напрямком) та Першої черги Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Київ (за новим напрямком від автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса).

Віктор Довгань наголосив, що Україна зацікавлена в залученні іноземних інвесторів у інфраструктуру з метою ефективного та сталого розвитку всіх видів транспорту, впровадження високих технологій та інтеграції національної транспортної мережі України у TEN-T мережу Європейського Союзу.

"Робота з компанією Bouygues розпочалася в грудні 2017 року. Відтоді Міністерством інфраструктури разом з Офісом Національної інвестиційної ради надавали постійну фасилітацію процесу, який сьогодні завершився підписанням меморандуму. Сподіваюся, що він закладе основу для успішних кейсів концесій в Україні. Для міжнародних інвесторів прихід в будівництво доріг в Україні французької компанії Bouygues, що присутня в 90 країнах світу - це позитивний знак. Ми очікуємо, що новий Закон про концесії, який Парламент має прийняти вже цього літа, привабить в українську транспортну інфраструктуру більше компаній зі світовим іменем. Дякую Посольству Франції в Україні та особисто Послу Ізабель Дюмон за всебічну підтримку", - прокоментувала проектний менеджер Офісу Національної інвестиційної ради та радниця Міністра інфраструктури Надія Казначеєва.

 



ВСІ Новини