Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Червня 2018, 12:26
Версiя для друку


Ми поступово відновлюємо інфраструктуру Сходу України, - Володимир Омелян

26 Червня 2018, 12:26
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив задоволення з приводу активізації дорожніх робіт у Східних регіонах України. «Так, Дніпропетровська область демонструє прекрасну динаміку з відновлення автошляхів вже другий рік поспіль. Активно розпочала будувати дороги Харківська область, а також Донецька. Ключове для нас - поступово відновити автошляхи Сходу України, забезпечити якісне транспортне сполучення між містами, а також дорогами та інфраструктурою з’єднати всю Україну», - наголосив Володимир Омелян.
«Відремонтовано ділянки на трасі державного значення Н-08 «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь», відкрив рух по новій дорозі особисто Президент України. Фактично, ми забезпечили якісне сполучення між Дніпром і Запоріжжям, що особливо важливо з огляду на соціальне і військове значення дороги, адже саме цією дорогою везуть наших поранених бійців до шпиталів Дніпра. Наступний крок - з’єднати Дніпро, Запоріжжя і до Донецької області. І вірю, що за підтримки Глави держави, Уряду і парламенту ми поступово відновимо транспортну і інфраструктурну сфери Сходу України», - підкреслив Міністр інфраструктури.
 
 
Довідково:
Національна дорога Н-08 має заважливе значення у транспортній системі України. Відремонтовано ділянку дороги, від км 450+455 до км 474+193, від м. Запоріжжя до межі Дніпропетровської області. Дорога Н-08 Бориспіль – Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук)- Маріуполь має національне значення. Протяжність цієї траси по території Запорізької області 178,9 км. Відкрито ділянку автодороги Н-08 від межі м. Запоріжжя до кордону з Дніпропетровською областю, протяжністю 23,7. Ця дорога має важливе соціальне значення, як для всієї України так і для мешканців Запорізької і Дніпропетровської областей.
У вересні 2017 року відбулось проведення тендеру для визначення виконавця робіт і 18 вересня 2017р. Службою автодоріг було укладено договір з ТОВ «Онур» на проведення робіт з поточного середнього ремонту. 20 вересня 2017 р. ТОВ «Онур» було розпочато роботи. У минулому році було відновлено близько 9 км автодороги в обох напрямках. Так, 20 червня 2018 року було завершено роботи з поточного середнього ремонту всієї ділянки, протяжністю 23,7 км.
Фінансування робіт в поточному році: У 2018р. на проведення ремонтних робіт цієї ділянки було заплановано 200 млн грн. з держбюджету та 109 млн грн. з митного експерименту. Загалом на об’єкті виконано робі на суму 453 371 млн грн. Проведення поточного середнього ремонту в умовах передбаченного фінансування є найбільш доцільним варіантом, який дозволив привести дорогу в належний експлуатаційний стан, забезпечити влаштування дорожнього одягу відповідного типу, організації дорожнього руху та всі вимоги до автодороги категорії Іб. Проведення поточного середнього ремонту дороги дозволяє в подальшому у рази зменшити витрати на експлуатаційне утримання дороги та забезпечує значні економічні вигоди та важливі соціальні наслідки.


ВСІ Новини