Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Серпня 2018, 13:39
Версiя для друку


Вихід на ринок автомобільних перевезень максимально спрощений, ми вимагаємо створення безпечних та комфортних умов для пасажирів, - Володимир Омелян

9 Серпня 2018, 13:39

 9 серпня 2018 року Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів нараду за результатами перевірки автостанції «Київ». Участь у нараді взяли керівник Укртрансбезпеки В’ячеслав Дідківський, представники АС «Київ» та перевізників, які обслуговуються на автостанції.

Володимир Омелян наголосив, що держава лібералізує та дерегулює ринок автобусних перевезень, разом з тим, посилює контроль за безпекою пасажирів та вимагає створення комфортних умов як на автостанціях, так і в транспортних засобах: «Ми максимально спростили ведення бізнесу для автоперевізників, але результати перевірок свідчать, що пасажир не отримує якісного обслуговування. Ми пропонуємо реалізувати на базі АС Київ пілотний проект, запровадити електронний квиток, що відповідає вимогам часу та дає перевізникам можливість прозорого контролю».

Міністр інфраструктури підкреслив, що Укртрасбезпека разом з Національною поліцією перед усім виявляє нелегальних перевізників, наразі перевірено близько 23000 транспортних засобів по всій Україні: «Перевірки триватимуть, перевізникам треба зрозуміти, що працювати легально – просто та вигідно. Ми готові вас почути і ще максимально спростити всі процеси. Проте не буде так, що нелегали нищать тих, хто працює легально. Будуть правила одні для всіх і ми примусимо їх виконувати. Спільно з перевізниками ми також підготуємо пропозиції щодо можливості залучення коштів державних банків до оновлення автобусного парку на умовах лізингу, тому що безпека пасажирів є для нас безумовним пріоритетом».

Міністр інфраструктури доручив профільному Департаменту Міністерства провести зустрічі з представниками перевізників з метою роз’яснення порядку отримання дозволів на міжобласні маршрути.

 



ВСІ Новини