Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Серпня 2018, 14:58
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури України виступає за реалізацію концесійних проектів у портах України, - Володимир Омелян

16 Серпня 2018, 14:58

Міністерство інфраструктури України  виступає за реалізацію концесійних проектів у портах України. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян сьогодні, 16 серпня 2018 року, під час зустрічі з першим заступником голови правління DP World Саїдом Аль-Зарі та бізнес-менеджером компанії Masdar Абдуллою Мухаммадом Заєдом.

Міністерство інфраструктури активно працює над реформуванням морського та портового сектору України: оновленням методики формування тарифів у портах,  порядком компенсації інвестицій, внесених в стратегічні портові інфраструктури, спрощенням процедур контролю у пунктах пропуску через кордон, збільшенням портової інтермодальності.

Володимир Омелян підкреслив, що значна увага приділяється впровадженню інноваційних технологій - смарт-інфраструктури та смарт-мобільності та інтелектуальних транспортних систем: «Ми приділяємо особливо увагу розвитку цифрової інфраструктури. Цього року ми запускаємо у роботу великий центр транспортних інновацій. Україна має висококваліфікованих IT – експертів, які працюють по всьому світу. Розвиток цифрової інфраструктури є одним із пріоритетних напрямків Міністерства інфраструктури».

Українська сторона зацікавлена у залученні іноземних інвестицій в транспортно-дорожній комплекс країни: до інфраструктури морських портів України, у будівництво та модернізацію автомобільних доріг на території України, електрифікації залізничних шляхів  та розвиток високошвидкісного руху.

Володимир Омелян висловив сподівання на конструктивний діалог з інвесторами щодо практичних кроків у сфері розбудови інфраструктури морських портів України: «Я вірю, що ми втілимо разом із компанією DP World проект концесії порту Южний і це буде тільки початком. В Україні є багато можливостей для компанії DP World та інших інвесторів із ОАЄ. Світові компанії приносять світовий рівень до економіки країн, де вони працюють».

Представники компанії DP World висловили зацікавлення у створенні та розвитку логістичного парку у порту Южний та Одеському регіоні.

Міністерство інфраструктури України підтримує розробку та впровадження концесійних проектів, які дозволять залучити приватних інвесторів до портів, збільшити обсяг вантажних перевезень та підвищити конкурентоспроможність портів.

Міністр інфраструктури України відмітив, що  українською стороною проводиться систематична робота зі створення максимально комфортних умов для розвитку інвестиційного клімату в країні. На сьогодні чинним законодавством України врегульовано всі основні засади для гарантування рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності, закладено основу для  розвитку державно-приватного партнерства, удосконалення системи управління державними інвестиціями. 



ВСІ Новини