Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Вересня 2018, 13:00
Версiя для друку


Україна і Польща розширять залізничне сполучення, - Володимир Омелян

5 Вересня 2018, 13:00

5 вересня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із візитом у м.Криниця-Здруй (Республіка Польща), де бере участь у XXVIII Економічному форумі та конференції «Європа Карпат».

В рамках візиту Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів двосторонню зустріч із Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком. Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці в сфері транспорту та інфраструктури.

Володимир Омелян відзначив інтенсивність і високу результативність українсько-польського діалогу в 2018 році: «Ми надзвичайно втішені прогресом, якого досягли на рівні профільних міністерств України і Польщі. Пряме залізничне сполучення між Україною і Польщею, започатковане 2016 року, - приклад успішної реалізації українсько-польських проектів. І наразі обидві країни активно працюють над розширенням залізничного сполучення між Україною і Польщею. Я дякую Польщі за активну позицію в цьому питанні і всебічну підтримку ініціативи».

Міністр інфраструктури України підтвердив, що наразі триває робота над двома проектами:     відновлення функціонування залізничного сполучення за напрямком Перемишль - Мальховіце – Нижанковичі та започаткування регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом та Любліном.

Сторони домовилися про проведення у жовтні поточного року засідання двосторонньої робочої групи у Львові щодо розширення залізничного сполучення між Україною і Польщею.

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик привітав українського колегу із початком роботи Ryanair в Україні, зазначивши, що успішна робота України із провідними європейськими компаніями – це і є практичний вимір європейської інтеграції України. Також він висловив переконання, що розширення залізничного сполучення між Україною і Польщею також сприятиме інфраструктурній європейській інтеграції України.



ВСІ Новини