Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Вересня 2018, 16:46
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури завершило підготовку техніко-економічного обґрунтування концесії портів Ольвія та Херсон, - Володимир Омелян

19 Вересня 2018, 16:46

Міністерство інфраструктури завершило підготовку техніко-економічного обґрунтування концесії портів Ольвія та Херсон. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час участі у конференції щодо концесії портів Ольвія та Херсон.

У заході взяли участь представники українських та світових компаній і операторів, серед яких: Дніпрокарго, Укррічфлот, Метінвест, Нібулон, Портінвест, Ceynak (Туреччина), Qterminals (Катар), Mitsubishi Corparation (Японія), China Harbour Engineering (Китай), Bunge (США), POSCO Daewoo (Корея), COFCO Agri Ukraine (Китай) та інші.

Володимир Омелян зазначив, що Стратегія розвитку морських портів України до 2038 року є одним із пріоритетів Уряду України та основним інструментом  для розвитку та модернізації морських портів: «Ця стратегія визначає технологічний розвиток морського сектору та передбачає залучення приватних інвестицій і передачу об'єктів портової галузі приватним інвесторам. Я вдячний ЄБРР, МФК, Команді підтримки реформ та проекту SPILNO при Міністерстві інфраструктури України за спільну роботу та підготовку концесійних проектів портів Ольвія та Херсон, які дозволять модернізувати портову інфраструктуру, збільшити вантажопотік та позитивно вплинуть на економіку держави».

Міністр інфраструктури підкреслив, що дуже важливо, що на сьогоднішній зустрічі присутні стільки вітчизняних та міжнародних компаній: «Це ще раз доказує, що Україна стає все більш цікавою для інвесторів. Ми прагнемо готувати концесійні проекти відповідно до кращих світових практик та в суворій відповідності до всіх норм та правил.  Це дозволить інвесторам бути впевненими у своїх інвестиціях та ставати стратегічними довготривалими партнерами України. І я хочу наголосити, що Президент України та Уряд підтримують модернізацію інфраструктури та залучення інвесторів саме через механізм державно-приватного партнерства. Я маю надію, що вже в жовтні цього року законопроект щодо концесії №8125 буде розглянутий та проголосований Верховною Радою України».



ВСІ Новини