Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Вересня 2018, 16:51
Версiя для друку


Спільними зусиллями Міністерства інфраструктури та Херсонської ОДА ми розвиваємо інфраструктуру Херсонщини, - Юрій Лавренюк

21 Вересня 2018, 16:51

21 вересня 2018 року заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк взяв участь у ХІ Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток», організованому Херсонською обласною державною адміністрацією спільно з обласною радою.

В рамках форуму учасники обговорили хід будівництва та реконструкції доріг Херсонщини, розвиток авіаперевезень, концесійні проекти аеропорту Херсон та морських портів Херсон і Скадовськ, розвиток внутрішніх водних шляхів та відбудову тимчасових пунктів пропуску «Чонгар» та «Каланчак».

Юрій Лавренюк наголосив на необхідності спільними зусиллями відбудовувати інфраструктуру Херсонщини: «Керівництво Херсонської області плідно співпрацює із Міністерством інфраструктури. Окрім відбудови доріг, ми зосередили свою увагу на розвитку аеропорту та портів Херсон і Скадовськ. Формат державно-приватного партнерства є найбільш економічно вигідним для цих об’єктів. Міністерство інфраструктури всіляко сприяє залученню міжнародних інвесторів та провідних світових компаній до регіону. Вже наступного року одна з європейських авіакомпаній має наміри здійснювати міжнародні, внутрішні та вантажні авіаперевезення в/з аеропорту Херсон. І що найважливіше, ця авіакомпанія буде зареєстрована і базуватиметься у місті Херсон. Окрім того, компанія Ryanair розглядає Херсон, як одне із наступних міст до якого будуть здійснюватися польоти. Наша мета – досягти пасажиропотік у 400 тис пасажирів на рік і це цілком реально».

Заступник Міністра також закцентував свою увагу на необхідності розвитку портів Херсон і Скадовськ, а також внутрішніх водних шляхів. «Міністерство інфраструктури вже завершило підготовку техніко-економічного обґрунтування концесії для порту Херсон. Окрім того, спільно із Херсонською ОДА та Білоруськими колегами ми також працюємо над розвитком потенціалу та днопоглибленням річки Дніпро. Наша мета - перетворити Херсон у міні-хаб на шляху ріка-море».

Окрему увагу Юрій Лавренюк зупинив на відбудові тимчасових контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) «Чонгар» та «Каланчак», зазначивши, що  Уряд України вже виділив 105 млн. грн на спорудження тимчасових будівель та сервісних зон на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».

В рамках форуму між Міністерством інфраструктури України, Херсонською ОДА та обласною радою було підписано Меморандум про об’єднання спільних зусиль щодо залучення інвестицій та розвитку ДПП у інфраструктурні проекти Херсонщини.



ВСІ Новини