Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Вересня 2018, 10:47
Версiя для друку


Володимир Омелян провів переговори з представниками Світового Банку

26 Вересня 2018, 10:47

В рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки 25 вересня 2018 року Міністр інфраструктури Володимир Омелян провів двосторонню зустріч з офіційним представником Світового Банку, координатором по Україні, Карлою Гонзалес.

Володимир Омелян розповів про основні здобутки в реформуванні національного транспортного сектору України, подякував Світовому Банку за експертну допомогу під час розробки та впровадження інфраструктурних реформ, зокрема, що стосується дорожнього господарства та розбудови мережі автошляхів в Україні.

Міністр інфраструктури України позитивно відзначив допомогу Світового Банку в підготовці інвестиційного плану для країн Східного партнерства за підтримки Європейської Комісії.

«Цей план має на меті залучення коштів міжнародних фінансових організацій та підготовку інвестиційних проектів у сфері транспорту та інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів. Україна очікує на схвалення Плану вже в жовтні поточного року. Інвестиційний план буде важливим інструментом модернізації транспортної системи в Україні», - наголосив український урядовець.

Сторони обговорили перспективи реалізації концесійних проектів в морських портах України, а також розвиток залізничного сектору.

За словами Володимира Омеляна, Україна розглядає перспективу будівництва високошвидкісного залізничного сполучення у напрямку до ЄС: «Високошвидкісна залізниця є складовою Національної транспортної стратегії України до 2030 року. Запровадження швидкісного руху є важливим інструментом для розвитку ринку пасажирських і вантажних перевезень. Ми повинні вивести пасажирські залізничні перевезення на принципово новий рівень якості, який забезпечить зростання мобільності людей. Перші напрями, в яких ці технології можуть бути реалізовані, можуть бути між Києвом та Одесою, Києвом та Львовом, а в перспективі ми розглядаємо можливість запровадження швидкісного залізничного сполучення між Україною та ЄС».

Міністр інфраструктури України розповів про бачення українського Уряду щодо розвитку мережі регіональних аеропортів та звернувся до Світового Банку із проханням надати експертну допомогу для розробки відповідних рекомендацій для України із перспективою залучення іноземних інвесторів.

Карла Гонзалес зі свого боку позитивно відзначила поступ України в реформуванні дорожньої, морської та авіаційної галузей та підтвердила подальшу підтримку Міністерства інфраструктури України з боку Світового Банку.



ВСІ Новини