Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Жовтня 2018, 16:34
Версiя для друку


Заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь у роботі Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва

11 Жовтня 2018, 16:34

10 - 11 жовтня 2018 року в м. Гомель (Республіка Білорусь) заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань взяв участь у роботі Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва на чолі з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком.

На засіданні комісії обговорено питання поліпшення судноплавства  річками Дніпро і Прип'ять в рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40 (Н. Жари - Київська ГЕС). Сторони висловили зацікавленість у продовженні спільної роботи в рамках проекту. Комісія вирішила, що українська сторона відпрацює питання виконання митних та прикордонних процедур з використанням рейдів «А» та «Б» в річковому порту Київ, а білоруська сторона до кінця 2018 року надасть українській стороні інформацію про заплановані об`єми перевезень річковим транспортом, а також інформацію про етапи реалізації інвестиційного проекту будівництва порту в н.п. Нижні Жари. Сторони домовились продовжити спільну роботу з виконання Дорожньої карти щодо поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять та до 01.02.2019 року синхронізувати строки виконання колійних робіт на р. Прип'ять з урахуванням виконання в підготовчий період 2019 р. днопоглиблювальних робіт на ділянці Мозир - Київське водосховище.

Було обговорено питання функціонування потягів «ВІКІНГ» та «ZUBR». Сторони підтвердили спільну зацікавленість у подальшому розвитку наявних логістичних маршрутів вантажоперевезень  і опрацюванні нових. Також вирішили, що з метою активізації роботи з впровадження електронних документів в технологічні процеси залізничних перевезень в двосторонньому сполученні, сторони продовжують роботу відповідно з чинними угодами. Сторони відмітили значення запуску поїзда чотирьох столиць Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига для розвитку пасажирського сполучення. 

Білоруська і українська сторони висловили наміри розширити співробітництво в області повітряного транспорту.

В рамках засідання комісії Віктор Довгань провів двосторонні переговори з першим заступником Міністра транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком щодо співробітництва в сферах авіаційного, автомобільного, залізничного та водного транспорту.

Сторони відмітили позитивний характер співробітництва між Міністерством транспорту і комунікацій Республіки Білорусь та Міністерством інфраструктури України в області залізничного, автомобільного, водного та авіаційного сполучення.

З метою обговорення  актуальних питань сфери транспорту і дорожнього господарства Сторони домовилися провести в I кварталі 2019 р. наступне засідання білорусько - української Робочої групи з питань транспорту,  під час якого розглядатимуться  питання двосторонньої взаємодії в сфері автомобільних перевезень.



ВСІ Новини