Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Жовтня 2018, 14:36
Версiя для друку


Плануємо передбачити у Державному бюджеті на 2019 рік щонайменше мільярд гривень на дніпровський аеропорт, - Володимир Омелян

12 Жовтня 2018, 14:36

Плануємо передбачити у Державному бюджеті на 2019 рік щонайменше мільярд гривень  на нову злітну смугу дніпровського аеропорту. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час  брифінгу, який відбувся сьогодні, 12 жовтня 2018 року, в Дніпропетровській облдержадміністрації. Участь у брифінгу також взяв радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Міністр інфраструктури відзначив важливість питання  якісного авіаційного сполучення для мешканців м. Дніпро: «Питання аеропорту є надзвичайно актуальним для конгломерації. Мільйони мешканців позбавленні нормального авіаційного сполучення через існування як монополії, так і низької якості самої злітної смуги. Я вірю, що цього року нам вдасться закласти в бюджет України 2019 року мінімум мільярд гривень для фінансування злітної смуги для дніпровського летовища з тим, що приватний інвестор у форматі державно-приватного партнерства збудує термінал і забезпечить якісне функціонування щонайменше з 2020 року. Ці плани абсолютно здійснені. Це велика праця усіх нас – області, міста, Міністерства. І я вірю, що за підтримки Президента України нам вдасться це зробити і Дніпропетровщина нарешті отримає якісне летовище», - заявив Володимир Омелян.

За такої умови, додав Міністр інфраструктури, будівництво злітної смуги розпочнеться вже в квітні-травні 2019 року: «Наша мета – впродовж одного будівельного сезону 2019 року завершити саму злітну смугу в бетоні,  і протягом першого півріччя 2020-го повністю запустити її в експлуатацію», - зауважив Володимир Омелян. Міністр інфраструктури підкреслив, що для будівництва терміналу дніпровського летовища планують залучити приватного інвестора.

Юрій Голик подякував Міністру інфраструктури за створення Дорожнього фонду, який дає можливість областям використовувати кошти для ремонту та будівництва доріг: «Хочу подякувати Міністру інфраструктури Володимиру Омеляну за Закон про Дорожній фонд. В нашій області йдеться про суму приблизно 820 млн грн,  це означає, що ще більше кілометрів нових доріг, до яких у довгий час не доходили руки, не доїжджала дорожньо-будівельна техніка, будуть зроблені», - зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Міністр інфраструктури підкреслив  важливість роботи місцевої влади у відновленні українських доріг: «Дуже радий приїжджати саме в цю область, бо коли кажуть, що чиновники не вміють і не хочуть працювати, це точно не про дніпропетровських чиновників. Маємо говорити не тільки словами, а і результатами. За останні три роки зроблено більше 1,5 тис км доріг, і це не абстракті кілометри, а це дороги, які з’єднують села, міста, області. Стратегічними напрямками було поєднати Дніпро із Запоріжжям, Дніпро з Києвом, відбуваються масштабні роботи в обидвох напрямках. Щасливий, що Дорожній фонд довів свою ефективність. Запланована стратегія реалізувалася. Децентралізація пройшла успішно. Області відповідально ставляться до своєї роботи і Дніпропетровщина є одним із лідерів України з якості, обсягу і темпах виконаних робіт. Дуже важливе питання безпеки на українських автошляхах. Це питання є окремим компонентом Дорожнього фонду. На підвищення безпеки дорожнього руху протягом 2018 – 2020 років передбачено більше 8 млрд грн. Це дасть можливість зберегти тисячі життів і звести до нуля смертність, у першу чергу дитячу», - заявив Володимир Омелян.

 



ВСІ Новини