Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    26 Жовтня 2018, 10:32
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України

«Про внесення змін до Закону України «Про поштовий зв’язок»
26 Жовтня 2018, 10:32

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про поштовий зв’язок» (далі – проект Закону) розроблено на виконання  пункту 10 орієнтовного плану законопроектних робіт на 2017 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 р. № 534-р, пункту 1793 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 р. № 1106, пункту 1 Плану заходів щодо реалізації Стратегії імплементації положень директив Європейського Союзу у сфері послуг поштового зв'язку та кур’єрських послуг («дорожньої карти»), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 лютого  2018 р. № 104.

Прийняття Закону сприятиме розвитку сфери поштового зв’язку, а також матиме позитивні соціально-економічні наслідки та позитивно вплине на імідж України на міжнародній арені,  зокрема:

забезпечення доступності послуг поштового зв’язку для населення;

забезпечення безперебійного надання універсальних послуг поштового зв’язку;

дотримання Україною взятих на себе зобов’язань, визначених статтями 109–114 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, та вимог Директиви 97/67/ЄС.

Метою розроблення проекту Закону є гармонізація національного законодавства із законодавством ЄС у сфері надання послуг поштового зв’язку шляхом  імплементації положень Директиви 97/67/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 15 грудня 1997 р. про спільні правила розвитку внутрішнього ринку поштових послуг Співтовариства та покращення якості обслуговування.

Проект Закону розміщено на офіційному веб-сайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Діяльність/Регуляторна діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту Закону, а також Аналізу регуляторного впливу до проекту Закону просимо надсилати на адресу Директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті та послуг поштового зв’язку, 01135, м. Київ, пр-т Перемоги, 14; kuznetsov@mtu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проекту Закону в письмовому та/або електронному вигляді. 

                                        



ВСІ Оголошення