Для людей
з порушенням зору

    Новини    14 Листопада 2018, 14:30
Версiя для друку


Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі, − Володимир Омелян

14 Листопада 2018, 14:30

Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі (TEN-T) і стає важливим учасником розбудови стратегічного транспортного коридору у сполученні Європа – Азія. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, коментуючи рішення Європейської Комісії схвалити карти опорної мережі TEN-T у країнах Східного партнерства для покращення транспортного взаємозв’язку та логістики.

«Рішення Європейської Комісії означає, що Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі і стає важливим учасником розбудови транспортного коридору у сполученні Європа – Азія. Історичну значущість цього неможливо переоцінити. Українська транспортна мережа вперше стає частиною стратегічних транспортно-логістичних коридорів Євросоюзу. Це найважливіший крок на шляху інфраструктурної євроінтеграції України, який свідчить, що українська інфраструктура модернізується, поступово набуває європейської якості та розглядається Європейською Комісією як невід’ємна складова транспортно-логістичної системи ЄС», − наголосив Володимир Омелян.

За словами очільника Міністерства,  рішення Єврокомісії є великим успіхом і водночас серйозним викликом для Української держави. Адже основна транспортна мережа TEN-T має пріоритет щодо фінансування та модернізації. Це означає, що в майбутньому Україна також зможе претендувати на допомогу ЄС у питанні розбудови своєї частини Транс’європейської транспортної мережі. Однак, ще до цього європейським партнерам потрібно буде продемонструвати, що українська транспортна-логістична система розвивається у гармонійному поєднанні з європейською системою.

«Успішна реалізація проектів GO-Highway та Via Capratia, подальше розширення залізничного та авіаційного сполучення з країнами ЄС, розвиток мультимодальних перевезень і запровадження європейських стандартів у сфері транспорту через імплементацію Угоди про асоціацію дадуть потужний імпульс національній економіці й абсолютно нову якість транспортних послуг для українців,  зроблять інфраструктуру України єдиним цілим з інфраструктурою Європейського Союзу», − підкреслив Міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, за результатами Брюссельського Саміту Східного Партнерства 24 листопада 2017 року ЄС і країни-партнери узгодили орієнтовні карти, що передбачали поширення Транс’європейської опорної транспортної мережі Європейського Союзу на території країн Східного партнерства в якості основи транспортної взаємозв'язку і визначення загальних інфраструктурних пріоритетів. З цією метою на полях саміту були підписані Меморандуми про взаєморозуміння на високому рівні.  Україна була включена до індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T.



ВСІ Новини