Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Листопада 2018, 15:57
Версiя для друку


Ryanair розширює свою присутність в Україні, - Володимир Омелян

20 Листопада 2018, 15:57

Сьогодні, 20 листопада 2019 року, відбулась спільна прес-конференція Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та Комерційного директора авіакомпанії Ryanair Девіда О’Брайана.

«Ryanair – з Україною. І це – важлива перемога, яка ще 2 роки тому здавалася недосяжною. Сьогодні ми мали зустріч Президента України і Девіда О’Брайана. Я дякую Главі держави за всебічну підтримку Міністерства інфраструктури, зокрема, щодо залучення лоукостів та розвитку регіональних аеропортів», - наголосив Міністр інфраструктури України на початку брифінгу.

За його словами, завдяки прозорим правилам гри, а також чесній конкуренції, які Міністерство інфраструктури встановило на ринку авіації, європейські авіакомпанії вступили у боротьбу за українського пасажира: «Громадяни України можуть скористатись доступними авіаперельотами. Частка лоукостів в міжнародних рейсах вже становить близько 30%,  ще декілька років тому це було менше 5%. Наразі різні авіакомпанії пропонують близько 110 рейсів за лоукост-тарифами. Вже сьогодні квиток на літак до країн ЄС за 350-700 гривень є реальністю.Інші авіакомпанії одночасно змушені підвищувати рівень сервісу для пасажирів, щоб утримати своїх клієнтів і виправдати вищі від лоукоста ціни.

«Таким чином, маємо подвійний ефект у вигляді загального зниження цін на авіаквитки і зростання якості обслуговування.  Лоукост-перевізники на 70% створюють новий пасажиропотік для верств населення, які до цього не подорожували взагалі або робили це наземними видами транспорту. Авіакомпанії, які працюють за цією моделлю в усіх регіонах світу, мають найбільшу динаміку зростання авіаперевезень і їх питома вага постійно зростає. Оскільки вони виконують рейси за прямими маршрутами, то зацікавлені, насамперед, у розвитку регіональних аеропортів країни, куди літають. Виходячи із поточного стану аеропортів України і обсягів перевезень через них, - це можливість відродження для регіональних аеропортів України та збільшення їх ролі в загальних показниках авіаперевезень», - зазначив Володимир Омелян.

На його переконання, вільний доступ лоукостів в будь-які аеропорти країни - ознака конкурентного ринку авіаперевезень без лобістського впливу монопольних чи олігархічних структур.

«Я хотів би зазначити, що перспективи нашої співпраці значно ширші: ми обговорюємо можливості створення IT-центру Ryanair в Україні, створення бази з обслуговування літаків та розширення географії польотів авіакомпанії до регіональних аеропортів», - додав очільник Міністерства.

Девід О'Брайан повідомив: «Ryanair із задоволенням презентує свій графік польотів «Україна Літо 2019» за 22 літними маршрутами, включаючи 5 нових маршрутів до Афін, Дубліна, Манчестера, Софії та Пафоса. Польоти розпочнуться з квітня 2019 року і забезпечать понад 1 млн пасажирів через аеропорти Києва та Львова. Це дозволить створити понад 700 робочих місць в аеропортах та на територіях присутності у Київській та Львівській областях. Щоб відзначити цю подію, ми оголошуємо про продаж квитків всього лише від 5,00 євро для подорожей у квітні та травні 2019 року на наших українських маршрутах, які можна бронювати до півночі четверга (22 листопада). Оскільки ці дивовижно низькі тарифи будуть доступні достатньо обмежений час, то пасажири мають зайти на сайт www.ryanair.com і швидко скористатися нагодою».

«Ryanair спільно з нами б’ється за те, щоб українці могли дешево і вільно літати по всьому Європейському Союзу. Ми зараз чекаємо на виконання обіцянки з боку Єврокомісії щодо підписання Угоди про Відкрите небо. Це ключове, що зараз стримує Україну від повноцінного авіаційного зв’язку з містами ЄС. І це стримує не тільки Україну, а й європейські компанії. І я вірю, що в першій половині наступного року ця довгоочікувана і довго обіцяна Угода буде нарешті підписана», - додав Володимир Омелян.

 

Графік Ryanair на літо-2019:

З Києва:

  • 5 нових маршрутів: Афіни (2 рази на тиждень), Дублін (2), Манчестер (2), Софія (2) і Пафос (2)
  • 17 маршрутів: Барселона (4), Берлін-Шенефельд (4) Братислава (2), Бидгощ (2), Гданськ (2), Краків (3), Лондон Станстед (5), Познань (2), Стокгольм (3), Вільнюс (3), Варшава Модлін (4) і Вроцлав (3)
  • Ø 47 щотижневих польотів
  • Ø 800 000 пасажирів на рік
  • Ø Більше 500 робочих місць

Зі Львову:

  • 5 маршрутів: Дюсельдорф (3 рази на тиждень), Краків (3), Лондон Станстед (3),
  • Меммінген (2) і Варшава Модлін (3)
  • Ø 14 тижневих польотів
  • Ø 225 000 пасажирів на рік
  • Ø Більше 200 робочих місць;

Українські пасажири та туристи тепер можуть замовити квитки на відпустки літа-2019 за 22 маршрутами за найнижчими цінами. Щоб урочисто відзначити запуск літнього графіку на 2019 рік в Україні, компанія Ryanair розпочала продаж авіаквитків з України за ціною лише від 5 євро для подорожей у квітні та травні , які потрібно бронювати до півночі четверга (22 листопада) лише на офіційному веб-сайті Ryanair.com



ВСІ Новини