Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Листопада 2018, 14:14
Версiя для друку


З наступного року ми починаємо контроль якості матеріалів, з яких ремонтуються та будуються дороги, - Володимир Омелян

21 Листопада 2018, 14:14

З наступного року ми починаємо контроль якості матеріалів, з яких ремонтуються та будуються дороги. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян сьогодні, 21 листопада, під час засідання Уряду. На засіданні Кабінету міністрів України відбувся звіт очільника «Укравтодору» Славоміра Новака.

Володимир Омелян позитивно оцінив роботу «Укравтодору» з відновлення автошляхів у 2018 році: «Цей рік був певним викликом, бо розпочав свою роботу Дорожній фонд, відбулась децентралізація Укравтодору. Відверто, ми хвилювалися і вболівали за успіх цієї реформи. І сьогодні я можу впевнено сказати, що реформа спрацювала успішно. І я дякую і Славоміру Новаку, і очільникам областей, а також всім дорожникам за те, що ми пройшли цей шлях успішно».

Міністр інфраструктури подякував Президенту України та Уряду за підтримку: «Я щиро вдячний, що ми єдиною урядовою командою за підтримки Президента України сконцентрували зусилля на відновленні доріг. Треба віддати належне очільнику «Укравтодору», який зміг змотивувати якісний результат. Найкраща область, яка виконує ремонт обласних доріг за рахунок коштів Дорожнього фонду, - це Запорізька область. Я хочу щиро подякувати очільнику області», зазначив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури акцентував на важливості незалежного контролю у дорожній сфері: «Ми вдячні за перевірку Рахунковій палаті. Нам теж важливо мати об’єктивний аналіз ситуації. Перевірка з боку незалежних контролюючих органів показала, що є порушення на 130 млн грн при фінансуванні в десятки мільярдів. Це навіть не 1 %, і це дуже добре для нас. Але ми маємо посилювати контроль», - зауважив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури також підтримав експеримент Укравтодору щодо організації зимового утримання доріг: «Укравтодор в цьому році пішов на сміливий експеримент - брати приватні компанії на чистку снігу і утримання доріг. В цьому році я хочу бачити нову якість, зокрема, по трасі Київ – Одеса і по ключових магістралях держави. Щодо перевірки якості. Як ми з вами домовлялись, з наступного року, ми попереджуємо всіх підрядників, ми починаємо контроль не лише якості збудованих доріг, але і контроль якості матеріалів, з яких ці дороги будуються. Будуть перевірятися масово всі асфальтні заводи, вся сировина, яка закуповується, щоб потім не було великих очей, що ми цього не знали чи думали, що такий бітум може використовуватись».

Володимир Омелян зазначив, що заходи з безпеки на дорогах реалізовуватимуться у 2019 році завдяки Дорожньому фонду та закликав підтримати проект державного бюджету на 2019 рік у запропонованій Урядом редакції.



ВСІ Новини