Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Листопада 2018, 12:26
Версiя для друку


Виробництво першої української електричної вантажівки є визначальною подією, − Володимир Омелян

22 Листопада 2018, 12:26

Виробництво першої української електричної вантажівки є визначальною і вирішальною подією для України. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 22 листопада 2018 року, у м. Луцьк під час презентації першої української електромашини, виготовленої АТ «АК «Богдан Моторс» для компанії Banke Electromotive (Королівство Данія). Захід відбувся на луцькому ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» за участі голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка та директора ДП «Автоскладальний завод №1» Дмитра Писаного.

«Ми поступово спростовуємо розповсюджену думку про те, що Україна є виключно країною аграрною. Ми в Міністерстві інфраструктури переконані, і в Уряді у нас багато однодумців, що Україна може і повинна бути високотехнологічною державою. Презентований електротранспорт повністю розроблено і зроблено в Україні. Це буде Made in Ukraine в Європейському Союзі. Це надзвичайно добрий показник того, що всі наші плани з розвитку електротранспорту йдуть в правильному напрямку. Ми віримо в майбутнє України як високотехнологічної країни і віримо в електротранспорт і електромобілебудування, як новітню індустрію нашої держави», − заявив Володимир Омелян.

Презентована електромашина муніципального використання ERCV27 є першою розробленою та виготовленою в Україні повністю електричною вантажівкою. Цього року розпочнеться її серійний випуск в рамках масштабного контракту з європейською компанією. Електромашина має запас ходу без підзарядки 220 км і швидкість 80 км/год.

Міністр інфраструктури, оглядаючи виробничі потужності заводу, наголосив на важливості якомога швидше створити найкращі умови для розвитку ринку електротранспорту: «У Верховній Раді України знаходяться нами розроблені законопроекти щодо стимулювання розвитку ринку електротранспорту. Вони передбачають абсолютно новий підхід на законодавчому рівні щодо мотивації виробників виробляти літієві батареї, електрокари і електротехніку в Україні. Ця програма розрахована на 15 років. Якщо ці закони будуть проголосовані, то Україна отримає нову якість і нове виробництво».

Очільник Міністерства зауважив, що сьогодні в Україні у даному сегменті є фактично декілька виробничих компаній, а їх повинно бути десятки, їхні потужності мають бути тисячі та десятки тисяч одиниць електротранспорту на рік: «Ми маємо унікальне обладнання, ми будемо будувати не с порожнього місця. Щойно ми відвідали цех, який готовий до експлуатації, його треба просто запустити. Для цього маємо створити умови щодо відновлення автомобілебудування в Україні. Зокрема, ми ініціювали, щоб в аеропорту «Бориспіль» був електробус, і я сподіваюсь, що це буде саме український електробус. Нам дуже важливо, щоб зараз, коли міста та області закуповують нову техніку, − це була техніка українського виробництва. Впевнений, що спільно з Урядом і за підтримки Президента України нам вдасться зробити так, щоб в Україні вироблялася високотехнологічна продукція. І представлена сьогодні електрична спецмашина − це тільки початок», − підкреслив Володимир Омелян.

Фоторепортаж: /gallery/65.html



ВСІ Новини