Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2018, 17:16
Версiя для друку


Володимир Омелян взяв участь у Десятому засіданні Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва

28 Листопада 2018, 17:16

28 листопада 2018 року в рамках візиту до Федеративної Республіки Німеччина Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у Десятому засіданні Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.

Володимир Омелян подякував німецьким колегам за системну та всебічну підтримку України: «Ми високо цінуємо не тільки успішну спільну роботу в сфері транспорту та інфраструктури, а й політичну та економічну підтримку України у протистоянні російській агресії. Проведення засідання Групи високого рівня, а також економічного форуму, який відбудеться завтра за участі Канцлера ФРН Ангели Меркель та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, є яскравим свідченням того, що Україна і Німеччина мають потужний порядок денний, а також тісну і плідну політичну та економічну комунікацію».

Міністр інфраструктури України підтвердив зацікавленість України у залученні кредитних коштів Федеративної Республіки Німеччина  у розмірі 150 млн євро (кредит KfW), передбачених на відновлення транспортної інфраструктури у східних регіонах України, а саме на реалізацію проектів: «Будівництво хвилеріза та здійснення робіт з поглиблення акваторії Одеського порту» (напрям «Поставка товарів», загальна вартість 60 млн євро) та «Ремонт національної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь на ділянці дороги Запоріжжя – Маріуполь» та «Відновлення та покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги державного значення Н-32 Покровськ – Бахмут – Михайлівка, Донецька область» (напрям «Комунальна інфраструктура», загальна вартість 90 млн євро).

Німецька сторона також висловила зацікавленість взяти участь у модернізації електровозів ПАТ «Укрзалізниця» та електрифікації залізниці, зокрема, на Півдні України, біля портів. Володимир Омелян привітав такі ініціативи німецьких колег та закликав німецький бізнес займати більш активну позицію, брати участь у тендерах та допомагати Міністерству впроваджувати кращі європейські практики на транспорті та інфраструктурі.

За результатами переговорів з німецькою стороною Україна отримає додаткові 20 тис автодозволів, які будуть дійсними до кінця січня 2019 року. Також сторони погодилися розглянути можливість збільшення квоти дозволів на 2019 рік.



ВСІ Новини