Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2018, 21:25
Версiя для друку


Російська Федерація заблокувала порти Маріуполь і Бердянськ, - Володимир Омелян

28 Листопада 2018, 21:25

Станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря Маріуполь та Бердянськ фактично заблоковані Російською Федерацією для заходу та виходу суден. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Так, за оперативною інформацією, в очікуванні на вхід в Азовське море знаходяться 18 суден: 4 прямують до порту Бердянськ, 14 – до порту Маріуполь. На вихід з Азовського до Чорного морів також стоїть черга: з порту Бердянська не можуть вийти 3 судна, з порту Маріуполя – 6. Ще 8 суден стоять біля причалів в портах. Загалом заблокованими стоять 35 суден. Рух здійснюється лише в напрямку російських портів на Азові. Росія заблокувала українські порти на Азовському морі», - повідомив Володимир Омелян.

На його думку, дії російської сторони свідчать про цілеспрямовану ескалацію ситуації в Азовському морі: «Мета одна: блокування роботи українських портів в акваторії Азовського моря та поступове витіснення України з її законних територій, що закріплені нормами міжнародного права».

 

 



ВСІ Новини