Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Грудня 2018, 17:17
Версiя для друку


Україна посилює участь у реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону, − Володимир Омелян

3 Грудня 2018, 17:17

Україна посилює участь у реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону та виступає за ефективне багатостороннє співробітництво всіх країн-учасників. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час 4-ої зустрічі Міністрів країн Дунайського басейну, яка відбулась у м. Брюссель (Королівство Бельгія) сьогодні, 3 грудня 2018 року.

«Дунайський регіон має найважливіше значення для розвитку економіки Центральної та Східної Європи. Річка Дунай є одним з основних внутрішніх водних шляхів ЄС і України. Одразу 3 українських морських порти розташовані на Дунаї − Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ, які можуть і повинні бути точками росту транзиту європейських перевезень. Тому Україна посилює участь у реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону та виступає за ефективне багатостороннє співробітництво всіх країн-учасників. З цією метою ми відпрацьовуємо реалізацію амбітного проекту «Реконструкція об’єктів будівництва «Створення глибоководного суднового ходу р. Дунай − Чорне море на українській ділянці дельти», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства наголосив, що глибоководний судновий хід «Дунай – Чорне море» включений до Переліку внутрішніх водних шляхів міжнародного значення (водний шлях категорії Е 80-09) Європейської угоди про найважливіші внутрішні водні шляхи міжнародного значення і тому від реалізації проекту виграють усі країни-учасники Дунайського регіону. За словами міністра інфраструктури України, проект «Дунай – Чорне море» не лише є вкрай важливим для розвитку прилеглих українських територій, але й відповідає стратегічним інтересам ЄС. Адже одним з пріоритетних завдань Стратегії ЄС для Дунайського регіону є створення ефективних мультимодальних терміналів у річкових портах уздовж Дунаю і його судноплавних приток. «Відновлення глибоководного суднового ходу р. Дунай − Чорне море є одним з основних транспортних проектів України в Дунайському регіоні. З відновленням українського суднового ходу у з’єднанні Дунай − Чорне море з використанням Кілійського гирла Дунаю учасники судноплавства отримали реальну можливість вибору оптимального, в кожній конкретній ситуації, варіанту маршруту плавання в Нижньому Дунаї − або через Сулінський канал у Румунії, або через гирло Бистре в Україні. Українська держава готова до співпраці з усіма зацікавленими сторонами заради спільного процвітаючого майбутнього Дунайського регіону», − наголосив Міністр інфраструктури України.

За підсумками 4-ї зустрічі Міністрів Дунайського басейну учасники підписали Висновки щодо ефективного відновлення та технічного обслуговування інфраструктури водних шляхів на р. Дунай та її судноплавних притоках.
 
 


ВСІ Новини