Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Грудня 2018, 16:25
Версiя для друку


З 1 січня 2019 року видачу дозволів на міжнародні перевезення буде переведено в онлайн-площину, - Володимир Омелян

10 Грудня 2018, 16:25

Сьогодні, 10 грудня 2018 року, в Міністерстві інфраструктури України відбулась розширена нарада Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з представниками Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП). У заході також взяв участь очільник «Укртрансбезпеки» Михайло Ноняк, керівники структурних підрозділів Міністерства.

Під час наради сторони обговорили підсумки спільної роботи Міністерства, «Укртрансбезпеки» та автомобільних перевізників у 2018 році та окреслили основні напрямки співробітництва на 2019 рік.

«Поточний рік дав чітко зрозуміти, що наші перевізники визначилися з напрямками роботи, і мені приємно констатувати, що перевізники обрали правильний напрямок, а саме, - роботу на європейському ринку. На жаль, адміністративний бар’єр у вигляді дозвільної системи є стримуючим фактором, але ми працюємо з Європейською Комісією, щоб наблизитися до лібералізації автомобільних перевезень. 2018 рік став відверто складним роком, але 15 засідань Змішаних Комісій та 2 засідання Робочої групи (Румунія та Польща), які проходили за участі і Секретаріату АсМАП і перевізників безпосередньо дали свої результати», - наголосив Володимир Омелян.

«Цього року вдалося отримати додатково рекордну кількість дозволів понад квоту, майже 111 тис. дозволів. Також хочу акцентувати увагу на тому, що більше ніж на 30 тис. дозволів збільшено квоту на 2019 рік, а Франція та Нідерланди наступного року погодилися на обмін багаторазовими дозволами. Також, 2019 рік ми вже починаємо без дозволів для перевезень транспортними засобами Євро-5 та вище з Британією та активно працюємо з проектом Протоколу, який надіслано Турецькою Стороною, який передбачає лібералізацію двосторонніх перевезень. Активно йде обмін бланками дозволів з іноземними колегами, щоб наші перевізники з 01.01.2019 року були забезпечені дозволами нової квоти, так станом на 10.12.2018 20 країн передало бланки дозволів для українських перевізників», - підкреслив Міністр інфраструктури України.

За його словами, ситуація з польськими дозволами залишається все ще складною: «Протягом року було докладено зусиль не лише з боку Мінінфраструктури, але й від Прем’єр-міністра та МЗС. Вже в четвер у Варшаві продовжимо діалог з метою вирішення ситуації за даним напрямком».

Міністр інфраструктури також наголосив, що зловживання із непрозорою видачою або продажом дозволів є неприпустимою: «Я добре знаю ситуацію, яка склалася, і вважаю її неприпустимою. Я прошу профільний департамент Міністерства разом із АсМАП опрацювати переведення послуги видачі дозволів в електронну площину. Ми маємо запровадити цей сервіс з 1 січня 2019 року. Електронний кабінет перевізника працює добре, він став однією з найуспішніших українських антикорупційних реформ, ми маємо повторити цей успішний досвід і в процесі видачі дозволів».



ВСІ Новини