Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Грудня 2018, 15:02
Версiя для друку


Міністерством інфраструктури схвалено план заходів щодо боротьби із нелегальними перевезеннями, - Володимир Омелян

20 Грудня 2018, 15:02

20 грудня 2018 року проведено міжвідомчу нараду під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень. Узгоджено дії для унеможливлення функціонування на ринку пасажирських перевезень автомобільним транспортом перевізників, що діють поза межами правового поля.

На початку наради Володимир Омелян зазначив, що серед перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення в Україні, близько половини працюють у «сірій» або «чорній» зоні: «Наші спільні завдання: нормалізувати міжвідомчу роботу і прибрати корупційну складову. Не може бути такого, що «результатами» перевірок перевізників є зростання хабарництва серед чиновників різних відомств. Я маю інформацію не тільки з офіційних звітів, а й безпосередньо від людей. Так от: із посиленням контролю за ринком перевезень буде посилено і відповідальність чиновників. Протягом 2019 року ми маємо навести лад на ринку пасажирських автобусних перевезень». 

В нараді взяли участь представників профільних департаментів обласних державних адміністрацій, ДСБТ, МВС, Прикордонної служби, ДФС, АМКУ, Національної поліції, членів Експертної ради при Міністерстві інфраструктури, члени ГО «ВААП», ГС «Всеукраїнська асоціація автостанцій», ГО «Український транспортний союз України», ГО «Союз перевізників України».

Під час наради було остаточно узгоджено План заходів щодо боротьби з нелегальними перевезеннями.

За підсумками зустрічі було дане доручення сформувати територіальні робочі групи з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень під головуванням профільних заступників облдержадміністрацій з обов’язковим включенням до їх складу представників територіальних управлінь Укртрансбезпеки, ДФС, Антимонопольного комітету, Нацполіції, членів ГО «ВААП» та ГС «Всеукраїнська асоціація автостанцій».

Згідно затвердженого Плану заходів щодо боротьби з нелегальним перевезеннями, територіальні робочі групи будуть утворені до 01.02.2019 року.

Робоча група з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень буде опрацьовувати матеріали, надіслані до 21 числа кожного місяця, та координувати кроки територіальних робочих груп на предмет виявлення здійснення нелегальних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, в тому числі, й під виглядом нерегулярних пасажирських перевезень.



ВСІ Новини