Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Січня 2019, 21:44
Версiя для друку


Володимир Омелян разом із командою представив плани автодорожньої, залізничної, морської та поштової галузей на 2019 рік

31 Січня 2019, 21:44

31 січня 2019 року в Міністерстві інфраструктури України відбулась прес-конференція, під час якої Міністр інфраструктури Володимир Омелян представив плани автодорожньої, залізничної, морської та поштової галузей на 2019 рік. У заході також взяли участь: Славомір Новак - керівник Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор», Євген Кравцов -  голова правління АТ «Укрзалізниця», Райвіс Вецкаганс - керівник ДП «Адміністрація морських портів України», Ігор Смілянський -  генеральний  директор  АТ «Укрпошта».

На початку прес-конференції Володимир Омелян заявив, що Національна транспортна стратегія до 2030 року «Drive Ukraine 2030» - головний дороговказ при здійсненні реформ в інфраструктурі: «Ми будемо розвивати міжнародні транспортні коридори, розбудовувати мережу автошляхів, розвивати залізницю у відповідності зі Стратегією».

Очільник Міністерства заявив, що відновлення автошляхів залишається одним із ключових пріоритетів Міністерства інфраструктури України та Укравтодору на 2019 рік: «Загальна сума Державного дорожнього фонду становитиме понад 50 млрд грн. Минулого року з усіх джерел фінансування на дороги було спрямовано 42,5 млрд грн. Будуть продовжені роботи з розбудови міжнародного коридору GO Highway. Ключовими проектами для Укравтодору будуть ремонт траси Запоріжжя – Маріуполь, Миколаїв – Кропивницький, реалізація першого проекту з автоматичного зважування в русі на під’їздах до Києва Weight-in-motion та ін. Ми маємо зберегти темпи відновлення автошляхів в Україні і нарощувати обсяги».

Очільник Укравтодору Славомір Новак наголосив, що цього року буде продовжено ремонт автошляхів за маршрутним принципом та у відповідності до Програми розвитку доріг на 2018-2022 рр.

Серед основних проектів, які також озвучив Славомір Новак,  – ремонт траси Н31 Дніпро - Решетилівка, М 15 Одеса – Рені, Р15 Мерефа – Павлоград, Північний об’їзд міста Рівне та Львівський інвестпроект.

«Окреме фінансування на GO Highway складе 4 млрд гривень», - наголосив очільник Укравтодору.

«Я втішений, що завдяки відкритості керівника Укравтодору, ми маємо достатньо непоганий рівень конкуренції на ринку. А висока конкуренція – це менша ціна і вища якість в розумні терміни. Я сподіваюсь, що цей тренд ми продовжимо, і до існуючих десяти великих компаній на українському ринку і 30 на локальних ринках, додадуться ще понад 20», - додав Володимир Омелян.



ВСІ Новини