Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Лютого 2019, 13:13
Версiя для друку


Це перший Уряд в історії України, який визначив дорожнє господарство пріоритетом №1, - Володимир Омелян

6 Лютого 2019, 13:13

Це перший Уряд в історії України, який визначив дорожнє  господарство пріоритетом №1. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання Уряду 6 лютого 2019 року.

«Наша перша розмова з Прем’єр-міністром України розпочалась саме з теми доріг. Завдяки гарній співпраці всіх гілок влади ми маємо більше 7 тис. км доріг нової якості за останні роки, вони прослужать українцям десятиліття. Вчора під час наради з очільником «Укравтодору» Славоміром Новаком ми обговорили питання стану трас Київ-Одеса і Київ-Чоп, знайшли додаткові кошти у розмірі близько 500 млн гривень, які будуть спрямовані негайно на ліквідацію ямковості та забезпечення нормального стану цих шляхів», - повідомив очільник Міністерства інфраструктури.

Володимир Омелян наголосив, що ключовий інструмент для нормальної роботи дорожнього господарства – це Дорожній фонд: «Я щиро вдячний Президенту України, який ініціював цей механізм, і ми ретельно дотримуємося його філософії».

За словами Міністра, до великих перемог останнього періоду  у дорожній сфері належить контроль якості: «В чому у нас завжди була проблема? В тому, що дорога будувалася, з гарантією в один рік, як, наприклад, славнозвісна траса Київ-Чоп. Про яку якість ми можемо говорити в таких умовах? Це є величезним викликом. Наразі всі дорги ремонтуються із гарантійним терміном на 5, 10 років в залежності від виду ремонту».

«Щиро вдячний пану Новаку за дві ініціативи 2018 року, які були втілені у життя. Перша - нарешті на експлуатацію та утримання доріг ми пустили приватні компанії, і ми вже бачимо хороший результат від цього рішення. Там, де приватники, - все вчасно, чисто, асфальт сухий. Де державні – все ще достатньо питань. Хоча люди працюють і там, і там дуже важко, ми за це схиляємо голову перед ними. Друге - вперше в історії України ми отримали грантове фінансування з боку Європейського Союзу. Не позику, не кредит, а гроші, які будуть вкладені інвестовані в Україну, в дорожнє господарство», - наголосив Міністр інфраструктури.

Прем’єр-міністр України Володмир Гройсман наголосив на увазі Уряду до питання відновлення українських автошляхів та  висловив підтримку  Міністру інфраструктури та очільнику Укравтодору: «Ми з 2017 року почали змінювати систему, наповнювати її ресурсом, аби відновлювати дороги. Я дякую Міністру інфраструктури. В контексті відновлення доріг ми вже зробили більше, аніж будь-хто за всі роки незалежності. І зробимо більше».

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон позитивно оцінив зрушення у дорожній сфері: «Дороги є пріоритетом роботи нашого Уряду. І я можу сказати, що на сьогоднішній день результати досить позитивні. Дорогі України ремонтуються і в такому форматі ми будемо продовжувати. Ми вимушені проводити аварійні роботи, тобто, пломбувати дороги. Але це не система, а вимушений підхід. Це дає можливість зберегти дороги. Як тільки погодні умови дозволять, всі необхідні роботи будуть проведені. І я думаю, що ті задання, які ставить Уряд перед Укравтодором, перед Міністерством, будуть виконані».



ВСІ Новини