Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Березня 2019, 14:05
Версiя для друку


Інфраструктура стала пріоритетом для держави, - Володимир Омелян

4 Березня 2019, 14:05

Відновлення та розвиток інфраструктури Півдня України дасть поштовх до розвитку економіки всієї України. Про це 4 березня у Миколаєві, на Раді регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка, заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Розвиток інфраструктури - особливо гостре питання для Півдня України. Одним із важливих завдань є оновлення українських портів, що дасть змогу закріпити і посилити наші позиції у Чорноморському басейні. Ключовим інструментом для цього є реалізація концесійних проектів. Вже завтра відбудеться перше засідання Конкурсних комісій по двох пілотних концесійних проектах у портах Ольвія та Херсон. Це безпрецедентна подія для України. Вперше держава підійшла до концесії і підготувала всі документи відповідно до світових практик», - повідомив Володимир Омелян.

Він також наголосив, що інфраструктура об’єднала всі гілки влади, і це дозволило створити прорив у галузі: «Ми створили інфраструктурний прорив. Вперше інфраструктура є ключовою тематикою Президента України, Парламенту та Уряду. Ми створили Дорожній Фонд, який дав можливість ремонтувати дороги не обіцянками, а грошима. Минулого року на ремонт шляхів Миколаївської області було скеровано майже 1 млрд гривень. Цьогоріч фінансування складе понад 1,3 млрд гривень. Пріоритетними проектами є: Н-11 Дніпро – Миколаїв та Н-14 Кропивницький – Миколаїв».

За словами Міністра, в Миколаївській області буде реалізовано один з ключових проектів залізничної сфери: «Ми розвиваємо залізничне сполучення з Європейським Союзом. І саме на Миколаївщину спрямований ключовий проект Укрзалізниці та Європейських інвестиційних банків з електрифікації колії до Миколаєва. Підписано контракт з виготовлення локомотивів General Electric з локалізацією виробництва на рівні 40% в Україні. Це найбільший подібний проект в Східній Європі. І я дякую Президенту України за його підтримку. Цього року ми також запускаємо приватну тягу на Укрзалізниці, і я сподіваюся, що ми нарешті покажемо конкуренцію і реальну вартість, а також надійність перевезень».

Окремо Міністр прокоментував перспективи розвитку відновленого летовища Миколаєва: «В грудні 2018 року відновив свою повноцінну роботу аеропорт Миколаєва. В лютому 2019 року аеропорт прийняв перший рейс в нічний час – всі служби спрацювали на «відмінно». На цей рік заплановано розширення діяльності, нарощування пасажиропотоку, залучення нових авіакомпаній, в тому числі, й бюджетних».

Володимир Омелян наголосив, що вкрай важливо зберегти темп і напрямок реформ: «Інфраструктурні проекти реалізовуються роками, а служать людям десятиліттями. Для нас важливо – не зупинити рух, адже рік пробуксовки реформ відкидає країну на п’ять років назад. Інфраструктурою ми єднаємо країну. Транспортом ми єднаємо людей».



ВСІ Новини