Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Березня 2019, 14:29
Версiя для друку


Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою у Чернігівській області

18 Березня 2019, 14:29

18 березня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою у Чернігівській області. Володимир Омелян проінспектував стан дорожньої інфраструктури області, оглянув точку базування пересувних відділень поштового зв’язку у м. Прилуки, зустрівся з мешканцями міста та працівниками відділень поштового зв’язку, управління соціального захисту населення, Пенсійного фонду України щодо стану виплати житлових субсидій у грошовій формі.

Міністр інфраструктури наголосив, що «Укрпошта» за останні три роки пройшла важливим шляхом реформ і продовжить поєднувати нові бізнес-підходи з соціальною функцією: «З 2016 року «Укрпошта» разюче змінилася, осучаснилася та вийшла на шлях сталого розвитку. Вперше держава звернула увагу на «Укрпошту». Чернігівська область була ключовою в питанні реформи цієї компанії і було багато дискусій, наскільки це вдала або невдала реформа. Я сьогодні відвідав уже декілька відділень, у тому числі відремонтовані, і бачу, що гроші вкладаються в компанію. Це стало можливим також завдяки тому, що цього року вперше «Укрпошта» отримала 500 млн гривень з державного бюджету України. Це була пряма ініціатива Президента України для того, щоб підтримати поштарів останньої милі − людей, які щодня розносять пенсії і субсидії, спілкуються з сільською громадою і фактично є єдиним зв’язковим держави в селах і далеких районах. Завдяки цьому нам вдалося зберегти мережу і ми зможемо підняти зарплати для поштарів», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства наголосив, що цього року в два етапи буде підвищено посадові оклади листоношам та начальникам сільських відділень, які мають посадовий оклад менше за мінімальну зарплату з розрахунку на повну зайнятість:  з 1 квітня – на 6% та з 1 липня на 6%, тобто, у цілому на 12%. Загалом збільшені посадові оклади отримають близько 29 тис. листонош і майже 8,5 тис. начальників сільських поштових відділень.

Міністр інфраструктури зазначив, що до філій надходить сучасне обладнання, комп’ютеризуються відділення, йде оновлення автопарку: «В Чернігівської області вперше «Укрпошта» закупила для своїх відділень 162 нових автомобілів, яких не було ніколи. Фактично, ми маємо найкращу представленість у регіонах, поштарі мають нормальні сучасні засоби для поїздок. Те, що вони раніше були змушені робити пішки, тепер вони роблять, користуючись сучасними автомобілями. Ми змогли суттєво підняти зарплати людям, які працюють на мобільних пунктах. Переконаний, що це той напрямок, у якому ми повинні далі рухатись», − підкреслив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури України також повідомив, що будуть продовжені масштабні роботи з відновлення дорожньої інфраструктури Чернігівщини: «Якщо взяти цифри за останні 10 років, то починаючи з 2008 року, по Чернігівщині ремонтувалося по  10-20 кілометрів у рік. Починаючи з 2016 року, ми ремонтуємо більше 100 кілометрів кожного року. Більше того, цьогоріч у рамках міжнародного кредитування починаємо будівництво траси, яка поєднає Київ і Чернігів. Загальна вартість проекту 130 млн євро», − заявив Володимир Омелян.

За його словами, у 2019 році на відновлення дорожньої інфраструктури Чернігівщини буде відділено за рахунок державного бюджету 596,2 млн грн і 531,7 млн грн складе субвенція з Дорожнього фонду на ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності.



ВСІ Новини