Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Березня 2019, 18:07
Версiя для друку


Сталий розвиток «Укрзалізниці» є питанням національної значущості, − Володимир Омелян

18 Березня 2019, 18:07

Сталий розвиток «Укрзалізниці» є питанням національної значущості. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 18 березня 2019 року, під час огляду пасажирського вагонного депо станції «Бахмач» у рамках робочої поїздки до м. Бахмач Чернігівської області.

Міністр інфраструктури наголосив під час зустрічі з трудовим колективом підприємства, що 2019 рік має стати роком якісних змін у розвитку залізничної інфраструктури України: «Сталий розвиток «Укрзалізниці» є питанням національної значущості. Це компанія №1 України і повинна бути компанією №1 Східної Європи. Розроблено проект закону про залізничний транспорт, прийняття якого дасть галузі абсолютно нові перспективи. Цього року запускаємо в експериментальному режимі  приватну тягу. І разом з цим ми дбаємо про самих залізничників – основний капітал компанії. По-перше, ми підвищуємо на 15% зарплату працівників. По-друге, ми ініціюємо скорочення зарплати членів правління і адміністративного персоналу. Люди, які працюють – отримують гарні гроші і відповідають за свою роботу», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства наголосив, що для Уряду України зараз ключове – забезпечити якісне пасажирське сполучення: «Ми віримо, що цього року ми зробимо так само, як з «Укрпоштою», і «Укрзалізниця» нарешті отримає кошти з державного бюджету на закупівлю нових пасажирських потягів, на ремонт пасажирських вагонів. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб в компанії був порядок, щоб в компанії працювали фахові чесні залізничники. Дякую вам, що ви працюєте, що вірите в залізницю. І я переконаний, що разом ми зможе зробити те, чого чекають люди України – доступне та якісне пасажирське сполучення залізницею», − підкреслив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури зауважив, що інше величезне питання − по вантажних перевезеннях: «Це болюче питання. Але ми віримо, що тільки співробітництво з великими іноземними компаніями може дати нову якість «Укрзалізниці». І я дуже хочу, щоб іноземні компанії заходили в Україну, але створювали виробництво тут. Щоб будь-який потяг, який піде українською колією, був збудований і на вашому підприємстві, точно українськими руками, точно сплачуючи податки в Україні. Ми почали з General Electric і вже запускаємо в серію останні вісім локомотивів. Вперше за 26 років залізниця отримала дизельні локомотиви, тепловози. Ми повинні виробляти сучасну техніку і підтримати вітчизняні підприємства, дати їм перспективу стратегічного партнерства зі світовими та європейськими лідерами залізничної галузі. Нам дуже важливо дати якісну компанію і якість країні. За цим майбутнє «Укрзалізниці» і добробут залізничників», − зазначив Володимир Омелян.

Фоторепортаж за посиланням: /gallery/70.html



ВСІ Новини