Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Березня 2019, 19:27
Версiя для друку


Модернізація інфраструктури є головною передумовою розвитку регіонів, − Володимир Омелян

19 Березня 2019, 19:27

19 березня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебуває із робочою поїздкою у Івано-Франківській області. Володимир Омелян  взяв участь у роботі Ради регіонального розвитку Івано-Франківської області під головуванням Президента України Петра Порошенка. В рамках поїздки також відбулась секторальна  зустріч з  головами райдержадміністрацій, представниками галузевих підприємств, підрядних організації області щодо стану та перспектив реалізації інфраструктурних проектів на Прикарпатті.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що  модернізація інфраструктури є головною передумовою розвитку регіоніві формування заможних місцевих громад: «Реформи, підтримані Президентом Україні, працюють ефективно. Дорожній фонд дозволяє нам активно розбудовувати дорожню мережу другий рік поспіль. Цьогоріч на відновлення автошляхів України буде спрямовано майже 50 млрд гривень, з них майже 1 млрд – на дороги Івано-Франківщини. Результат уже відчутний. У 2013 році  на ремонт доріг Івано-Франківська область отримала 38 млн гривень, тоді як у 2018  –  661 млн гривень. Також ми почали відновлювати мости, які є елементами критичної інфраструктури Західної України. У Чернівецькій області  мости, зруйновані повінню 2008 року, стояли нікому непотрібними, поки ми не почали їх ремонтувати. Цього року будемо відновлювати мости і на Івано-Франківщині, зокрема, міст на автомобільній дорозі Р-24 Татарів − Кам’янець-Подільський та міст на автошляху Бурштин – Калуш», − заявив Володимир Омелян.

Очільник Міністерства повідомив, що на Івано-Франківщині ремонтується низка автошляхів: Н-10 Стрий − Мамалига, Р-62 Криворівня – Чернівці, Р-24 Татарів − Кам’янець-Подільський та інші дороги державного значення. У 2020 році має розпочатися капітальний ремонт дороги Івано-Франківськ –Тернопіль.Дорогу було збудовано у 1860–1880 роках за часів Австро-Угорщини, у 1956–1962 проведено капітальний ремонт.

«Завдяки підтримці Дорожнього фонду з боку Президента України Петра Порошенками розпочинаємо великий проект із будівництва цементобетонної дороги. Вартість проекту – 1 млрд 152 млн гривень. Строк реалізації – 2020-2021 роки. Від латання дірок, аварійного ремонту ми переходимо до реалізації великих дорожніх проектів!», − наголосив Міністр інфраструктури.

Володимир Омелян підтримав пріоритет логістики і туризму як вектору розвитку національної економіки на найближчі п’ять років,визначений Президентом України: «Ми відновлюємо роботу регіональних аеропортів. Так, минулого тижня після трирічної перерви прийняв перший рейс аеропорт Ужгорода.Перспективи для розвитку має аеропорт Чернівців, летовище Івано-Франківська та Тернополя.Динамічно розвивається летовище Львова. Західна Україна має фантастичний туристичний потенціал. Якщо ми в кожній з цих областей зробимо по якісному аеропорту, то перетворимо Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську та Львівську області на  перлину туризму.Міністерство інфраструктури України готове надати всю необхідну допомогу місцевій владі для розвитку летовища в Івано-Франківську», − заявив Міністр інфраструктури України.

Володимир Омелян виступив із пропозицією щодо передачі сфери туризму від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до Міністерства інфраструктури.



ВСІ Новини