Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Березня 2019, 18:40
Версiя для друку


Україна разом з ЄС розвиватиме інфраструктуру Приазов‘я, - Володимир Омелян

20 Березня 2019, 18:40

Україна разом з ЄС розвиватиме інфраструктуру Приазов‘я. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з Послом, Головою представництва ЄС в Україні Хюґом Мінгареллі. У зустрічі також взяли участь: Голова Представництва Європейського Інвестиційного Банку в Україні Жан-Ерік Де Загон, представники керівництва Укрзалізниці, Укравтодору та Адміністрації морських портів України.

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, особливу увагу приділили питанням розвитку інфраструктури Азовського регіону та імплементації Україною Угоди про Асоціацію. Міністр інфраструктури України наголосив, що Азовський регіон є в центрі уваги Президента України Петра Порошенка, Уряду і Міністерства інфраструктури: «Ми говоримо про Азов як про точку спротиву російській агресії на морі. Питання зміцнення безпеки Маріуполя і Бердянська - в полі особливої уваги Глави держави. Ми зі свого боку говоримо про розвиток інфраструктури цього регіону, як один із важливих проектів як з точки зору посилення безпеки, так і з огляду на стимулювання зростання економічного і соціокультурного розвитку регіону».

Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі зазначив, що європейські інституції готові підтримати два проекти: покращення залізничного сполучення Запоріжжя-Маріуполь та будівництво дороги сполученням Маріуполь-Миколаїв. Наразі мова йде про розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування обох проектів із залученням фінансування ЄІБ.

Також сторони обговорили виконання Україною Угоди про Асоціацію у розрізі схвалення законодавства у сфері транспорту та інфраструктури. Володимир Омелян повідомив, що ключові інфраструктурні законопроекти, які є частиною плану з виконання Угоди про і Асоціацію, знаходяться у Верховній Раді України і він очікує на їх схвалення парламентом. «Я ініціюватиму День інфраструктури у Верховній Раді України», - наголосив очільник міністерства.

Володимир Омелян також повідомив, що українська сторона готується до Транспортного діалогу високого рівня Україна-ЄС. Попередній подібний захід було проведено у лютому 2018 року між Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном та Генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм. Це був перший такий захід Європейського Союзу серед усіх країн Східноєвропейського Партнерства. Сторони також відзначили високий рівень співпраці в авіаційній сфері. Володимир Омелян звернувся з проханням до європейської сторони надати експертну допомогу щодо вдосконалення роботи прикордонної інфраструктури на кордоні Україна – ЄС. Володимир Омелян також поінформував Голову Представництва ЄС в Україні про свій візит на конференцію з питань розвитку TEN-T та CEF (Connecting Europe Facility) у контексті розвитку транспортних коридорів Рейн – Дунай та Східно – середземноморського, що відносяться до європейської базової транспортної мережі, яка відбудеться наприкінці березня в Бухаресті. В рамках візиту Міністр інфраструктури проведе переговори із Єврокомісаром з питань мобільності та транспорту Віолеттою Бульц щодо ключових напрямків співпраці Україна-ЄС в сфері транспорту та інфраструктури.

 



ВСІ Новини