Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Липня 2019, 16:44
Версiя для друку


Кількість контрольно-пропускних пунктів на західному напрямку має бути збільшена мінімум в десять разів, - Володимир Омелян

5 Липня 2019, 16:44

Кількість контрольно-пропускних пунктів на західному напрямку має бути збільшена мінімум в десять разів. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 5 липня 2019 року, після виступу нового Глави Державної митної служби України Максима Нефьодова на засіданні Уряду.

Володимир Омелян привітав Максима Нефьодова із призначенням на посаду і акцентував на трьох важливих завданнях, які мають бути вирішені в співпраці Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів та  Державної митної служби України.

«Я хотів би акцентувати на трьох моментах. В першу чергу, це пропускні пункти. Кількість контрольно-пропускних пунктів на західному напрямку має бути збільшена мінімум в десять разів. Якщо порівнювати із ситуацією на кордоні Польщі та Німеччини, то до набуття поляками членства в Євросоюзі, кількість пропускних пунктів на спільному кордоні була в п’ятнадцять разів більша, ніж та, яку має Україна нині. Трафік росте високими темпами, ми повинні відповідати побажанням людей та бізнесу. Друге, безумовно, це - швидкість проходження пасажирів та вантажів через кордон. Сьогодні ми маємо важку ситуацію з дозволами на здійснення вантажних перевезень – тривають переговори з польською стороною. Сподіваюся, цього року ми її вирішимо. Швидкість оформлення вантажів має бути підвищена, бо кожна зайва доба, витрачена на оформлення вантажів або перетин кордону, знижує конкурентність наших автоперевізників. І третє – синхронізація з митними службами ЄС (імпорт-експорт) і спільний догляд на кордоні. Це зменшить корупційні появи», - наголосив Міністр інфраструктури України.

Крім того, під час засідання Уряду Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вийшов із пропозицією щодо передачі пунктів пропуску на баланс областей, яку підтримав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.



ВСІ Новини