Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Вересня 2019, 11:54
Версiя для друку


Верховна Рада дала старт автоматичному габаритно-ваговому контролю на автошляхах, - Владислав Криклій

11 Вересня 2019, 11:54

Сьогодні, 11 вересня 2019 року, Парламент України схвалив у першому читанні та в цілому законопроект № 1047 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

Цей пакет законодавчих змін є необхідним кроком до запровадження в Україні сучасної інтелектуальної транспортної системи, одним із надважливих компонентів якої є Weigh-in-Motion – зважування автотранспорту під час руху.

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури України, подякував парламентарям за підтримку інфраструктурних законопроектів та назвав рішення Верховної Ради революційним: «Це дійсно важливі зміни. Ми вирішуємо два ключових завдання: бережемо автошляхи від руйнування великогабаритним транспортом, а також запроваджуємо сучасні технології на транспорті, зменшуючи до мінімуму вплив чиновника та корупційні прояви. Їде машина з перевантаженням, система це фіксує, в автоматичному режимі надсилається штраф або ж транспорт зупиняється і розвантажується, всі надходження від штрафів йдуть на ремонт автошляхів. Так це працюватиме. Це, без перебільшення, революційний крок».

Законопроект № 1047 впроваджує автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових вимог, підвищує відповідальність водіїв за невиконання водіями вимог уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію  державної  політики з питань безпеки на наземному транспорті та його територіальних органів про зупинку.

Ірина Кошель, директор команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України, зазначила, що системи автоматичного зважування у русі можуть запрацювати на в’їздах до Києва до кінця поточного року. Загалом передбачається встановлення близько 100 таких комплексів по всій Україні.



ВСІ Новини