Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Вересня 2019, 17:01
Версiя для друку


Відбулась нарада щодо вирішення питань розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацію

19 Вересня 2019, 17:01

19 вересня 2019 року в Міністерстві інфраструктури України відбулась нарада щодо перегляду порядку розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Участь у нараді взяли Міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова Державної митної служби Максим Нефьодов, народні депутати України, представники Державної фіскальної служби України, громадської організації «Всеукраїнська організація «Авто Евро Сила» та інші.

Учасники наради розглянули та обговорили пропозиції, що надійшли від громадських організацій щодо розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, а також пропозицій Мінінфраструктури щодо врегулювання зазначеного питання на законодавчому рівні.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій подякував всім присутнім за напрацьовані пропозиції та заначив, що Міністерство інфраструктури виступає за максимальне спрощення всіх процесів.

«Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де б не було потреби іти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах. Міністерство інфраструктури завжди відкрите до комунікації. Спільно ми маємо напрацювати пропозиції і передати їх до Міністерства фінансів. Я вдячний всім, що ми знаходимось на одній хвилі і разом хочемо спрощення та забезпечення безпеки на дорогах», - підкреслив Владислав Криклій.

В свою чергу, заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зауважив, що новий законопроєкт необхідно внести до Верховної Ради до кінця поточного року: «На сьогоднішній час у нас і досі є низка невирішених проблем: перша –  проблема автомобілів, які вже ввезено на територію України. Друга –  питання розмитнення спецавтомобілів. Ми також пропонуємо розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення. Перша категорія – це  більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі».

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури та зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів: «Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори із сервісними центрами МВС стосовно організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно все знаходитись».

Учасники наради домовились в найближчий час опрацювати всі надані пропозиції для якнайшвидшої розробки відповідного закопроєкту та внесення його на розгляд Верховної Ради.



ВСІ Новини