Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Вересня 2019, 15:57
Версiя для друку


Владислав Криклій провів зустріч із Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном

30 Вересня 2019, 15:57

30 вересня 2019 року Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів зустріч із Жан-Еріком де Загоном, Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні.

Учасники зустрічі обговорили можливість залучення кредитних коштів ЄІБ для придбання систем зважування автомобілів в русі Weigh in Motion (WiM),  можливість участі ЄІБ у проєкті з реконструкції та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», а також поточні спільні проєкти.

Владислав Криклій зауважив, що залучення додаткового фінансування для проєкту Weigh in Motion є надзвичайно важливим для Міністерства інфраструктури, оскільки він впливає не тільки на автодорожню галузь, а і на транспортний сектор в цілому.

Міністр інфраструктури зазначив, що нещодавно Верховною Радою було прийнято два важливих законопроєкти, які дають можливість повного впровадження систем зважування в русі по всій Україні. Це Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю” та Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування Державного дорожнього фонду".

«Для впровадження системи зважування в русі (WiM) по всій території України нам необхідна підтримка та досвід Європейського інвестиційного банку. Ми хочемо встановити дані системи поблизу всіх великих логістичних центрів, портів та промислових об’єктів. Для цього нам необхідно як мінімум 146 таких комплексів. Поширення систем WiM по всій країні сприятиме збереженню дорожнього покриття, а також підвищенню безпеки дорожнього руху», - наголосив Владислав Криклій.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливість залучення кредитних коштів ЄІБ до оновлення флоту ПрАТ «Українське дунайське пароплавство». Владислав Криклій зазначив, що одним із головних факторів, що стримує розвиток судноплавного бізнесу є великий вік флоту ПрАТ «УДП».

«Будівництво або модернізація флоту вимагає значних фінансових вкладень. Швидке оновлення флоту можливе лише за рахунок залучення додаткових інвестицій. Тому, ми хотіли б розглянути можливість участі ЄІБ у проєкті з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Окрім збільшення об’ємів перевезень, оновлення та модернізація флоту також позитивно вплине на екологію річок, адже не можна порівнювати за екологічними показниками старі та нові буксири. Наша мета – збільшити перевезення річками у найближчі роки до 30 млн тонн на рік. Такий показник ми можемо досягнути тільки спільними зусиллями, залучаючи інвесторів на річку», - повідомив Міністр інфраструктури.

Владислав Криклій подякував представникам Європейського інвестиційного банку за успішну, ефективну співпрацю протягом останніх років та висловив сподівання на посилення і розширення співробітництва і надалі.



ВСІ Новини