Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    18 Жовтня 2019, 09:00
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури оголошує про проведення концесійного конкурсу щодо передачі в концесію майна «Стивідорна компанія «Ольвія»

18 Жовтня 2019, 09:00

Об'єктом концесії є цілісний майновий комплекс, що забезпечує комплексне надання послуг у спеціалізованому морському порту «Ольвія» та включає майно ДП «СК «Ольвія» та майно ДП «АМПУ» згідно з визначеним концесієдавцем переліком, а також об'єкти, які мають бути спеціально створені (збудовані) відповідно до умов концесійного договору. Перелік майна ДП «СК Ольвія» і майна ДП «АМПУ», що підлягає передачі в концесію (із зазначенням найменувань та інших характеристик) та конкурсна документація доступні за посиланням:  https://mtu.gov.ua/content/proekt-koncesii-u-portu-olviya.html

Концесія за результатами концесійного конкурсу надається на 35 (тридцять п’ять) років.

Попередній графік проведення концесійного конкурсу:

-          18 жовтня 2019 року - публікація оголошення в газеті «Голос України» та початок подання заявок до конкурсної комісії (оскільки строк розгляду заявки для допущення для участі в конкурсі складає 14 днів, рекомендується подавати заявки якомога раніше).

Порядок подання заявок на участь у концесійному конкурсі та конкурсних пропозицій визначений в інструкції для претендентів, яка розміщена на офіційному веб-сайті: https://mtu.gov.ua/content/proekt-koncesii-u-portu-olviya.html

-          16 грудня 2019 року – закінчення строку подання заявок та конкурсних пропозицій до конкурсної комісії (заявки на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції подаються протягом шістдесяти днів з дня публікації в газеті «Голос України» оголошення про проведення концесійного конкурсу).

-          16 грудня 2019 року до 20 січня  2020 року – подання змін до конкурсних пропозицій (за наявності).

-          Після завершення періоду внесення змін до конкурсних пропозицій конкурсна комісія проведе оцінку фінансових пропозицій учасників конкурсу (з 20 до 30 січня 2020 року). Очікується, що рішення Мінінфраструктури про визначення переможця концесійного конкурсу буде прийняте у першій половині лютого 2020 року (в залежності від кількості та якості поданих пропозицій). 

-          Після прийняття рішення про визначення переможця концесійного конкурсу та опублікування результатів конкурсу (орієнтовно в другій половині лютого 2020 року) Мінінфраструктури перейде до переговорів та підписання договору з переможцем конкурсу (укладення договору має відбутися на початку травня 2020 року).

Звертаємо увагу на те, що Мінінфраструктури підготувало та направило до Антимонопольного комітету України інформацію, яка необхідна для отримання претендентами на участь у конкурсі дозволу на концентрацію, зокрема із зазначенням відомостей про об’єкти концесії, концесієдавця та суб’єктів господарювання, активи яких будуть передані у концесію, в обсязі, передбаченому Положенням про порядок подання та розгляду заяви про попереднє отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію суб’єктів господарювання затвердженого розпорядженням Комітету від 19 лютого 2002 року № 33-р, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 березня 2002 року № 284/6572 (у редакції розпорядження Комітету від 21.06.2016 № 14-рп): 

-      Клопотання про врахування інформації ( лист Мінінфраструктури вих. № 2223/16/14-19 від 31.07.2019, зареєстрований в АМКУ за вхідн. № 6-01/8954 від 01.08.2019);

-      Клопотання про скорочення інформації (лист Мінінфраструктури вих. № 2225/16/14-19 від 31.07.2019, зареєстрований в АМКУ за вхідн. № 6-01/8952 від 01.08.19);

-      Лист Мінінфраструктури  № 2749/16/14-19 від 17.09.2019, зареєстрований в АМКУ за вхідн. № 6-01/10730 від 18.09.19).

У разі, якщопереможець конкурсу до   моменту прийняття рішення про визначення  його переможцем не подав конкурсній комісії   документ про згоду органу Антимонопольного  комітету на отримання концесії, він у тижневий строк з дня повідомлення про визначення  його  переможцем в установленому Антимонопольним комітетом порядку подає відповідному органу цього комітету заяву та необхідні документи для  одержання такої згоди. У такому випадку рішення про визначення переможця конкурсу прийматиметься після отримання відповідного дозволу Антимонопольного комітету України.

У разі  коли переможець конкурсу протягом 50 календарних днів з дня повідомлення про  визначення  його переможцем конкурсу не надав (надав) документ про згоду органу Антимонопольного комітету на отримання концесії, концесієдавець у тижневий  термін після неодержання (одержання) такої згоди відхиляє рішення комісії про визначення переможця конкурсу (приймає рішення про визначення переможця конкурсу).

У разі, якщопереможець конкурсу до моменту прийняття рішення про визначення його переможцем не подав конкурсній комісії   документ про згоду органу Антимонопольного  комітету на отримання концесії, прийняття рішення Мінінфраструктури про визначення переможця концесійного конкурсу буде прийняте в середині квітня 2020 року, а укладення концесійного договору з переможцем відбудеться орієнтовно в другій половині липня 2020 року.



ВСІ Оголошення