Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Жовтня 2019, 16:29
Версiя для друку


На тристоронній зустрічі представників України, Грузії та Білорусі обговорено питання у сфері транспорту

22 Жовтня 2019, 16:29

22 жовтня 2019 року у м. Тбілісі, Грузія, Міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв участь у  тристоронній зустрічі із заступником Міністра економіки та сталого розвитку Грузії Акакі Сагхірашвілі та заступником Міністра транспорту Республіки Білорусь Андрієм Івановим.

Владислав Криклій наголосив, що активний діалог між країнами базується на взаємній зацікавленості у нових логістичних рішеннях для забезпечення надійного транспортного сполучення.

Владислав Криклій також проінформував грузинську сторону щодо активізації українсько-білоруського співробітництва в напрямку розвитку внутрішніх водних шляхів та річкового коридору Е-40 і можливості його включення в логістичний маршрут між нашими країнами: «Потенціал цього маршруту для доставки вантажів не використовується на повну потужність, але має економічні переваги. В найближчий час  Україна та Білорусь мають на меті провести всі необхідні роботи для запуску на повну потужність вантажоперевезень на річках Дніпро і Прип'ять». Сторони підтвердили перспективність включення такого виду доставки вантажів до логістичного маршруту Білорусь- Україна- Грузія.

Грузинська сторона поінформувала про підготовку ТЕО розвитку залізнично-паромних та фідерних перевезень між портами Грузії, Болгарії, Румунії та України. 

Міністр інфраструктури  України наголосив, що для успішної реалізації транзитного потенціалу трьох країн, необхідно створити ефективну інтегровану транспортну мережу та разом реалізовувати спільні інфраструктурні проєкти. «Задля досягнення позитивних результатів, ми пропонуємо створити спільну тристоронню робочу групу за участю експертів морської і річкової галузі, залізниць та представників  транспортних відомств.  Робоча група буде вивчати потенційні вантажі, прогнозувати обсяги, а також можливості фінансування фідерних перевезень, які стануть продовженням водного маршруту Білорусь – Україна, далі до Грузії та країн Азії.  Я впевнений, що це дасть новий поштовх до розвитку транспортних перевезень між нашими країнами», - заявив Владислав Криклій.

Сторони заявили про продовження роботи щодо створення конкурентних умов для перевезення вантажів з використанням залізничної інфраструктури, зокрема, комбінованого потягу «Вікінг» та портової інфраструктури Чорноморського басейна.

За підсумками зустрічі підписано протокол, який передбачає активний розвиток тристоронньої співпраці у сфері транспорту та логістики з використанням транспортно-логістичної інфраструктури Білорусі, України, Грузії та утворення тристоронньої робочої групи для обговорення тарифів, обсягів та видів вантажів, оптимізації часу транспортування вантажів тощо.



ВСІ Новини