Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Жовтня 2019, 17:45
Версiя для друку


Влада в Україні є єдиною у прагненні реформ. Ми закликаємо світових інвесторів приєднатись до нашої команди, - Владислав Криклій

29 Жовтня 2019, 17:45

Влада в Україні є єдиною у прагненні реформ. Президент, Уряд і Парламент працюють разом. Ми закликаємо світових інвесторів приєднатись до нашої команди. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на інвестиційному форумі RE:think. Invest in Ukraine у м. Маріуполь, сьогодні 29 жовтня 2019 року.    

Владислав Криклій представив учасникам форуму інвестиційні проекти, над якими працює Міністерство інфраструктури. 

«Завдяки новому закону про концесію, наш фаворит – концесія інфраструктурних об’єктів. Ми вже оголосили концесійні конкурси у портах. До 6 грудня 2019 року можна подати заявку на концесію порту Херсон, до 16 грудня - порту Ольвія. Для тих, хто не встигне у грудні, ми готуємо пакет концесійних конкурсів у портах Маріуполь, Бердянськ, Одеса та паромного комплексу у порту Чорноморськ.  За підтримки Світового банку ми працюємо над проектами концесійних доріг M-06 Львів – Стрій, M-09 Львів – Терпопіль, lM-05 Київ- Біла Церква, M-10 Львів-Краківець. У співпраці з МФК ми допомагаємо місцевим громадам підготувати концесію аеропортів Херсон, Чернівці, Запоріжжя та карго терміналу в аеропорту Біла Церква. Також ми готуємо концесійні проекти залізничних вокзалів Харкова, Дніпра,  Хмельницького,  Миколаєва, Чопа», - заявив Міністр інфраструктури.

Владислав Криклій поділився планами щодо проекту Київ S–Bahn, який планується реалізувати спільними зусиллями держави та приватних інвесторів: «Маршрут протяжністю більше 300 км має з’єднати Київ та майже 50 залізничних станцій, а також станції метро. 53 млн. осіб – запланований щорічний обсяг перевезення. Єдиний квіток на всьому маршруті».

Міністр інфраструктури також зазначив, що крім концесійних проектів, Міністерство працює з міжнародними фінансовими організаціями та компаніями і на інших у мовах: «Нещодавно ми розпочали співпрацю з китайською компанією «China Road and Bridge Corporation» у проекті будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро в місті Запоріжжя. Це - магістраль довжиною 9,1 км., 26 штучних споруд, серед них 2 мости: через р. Дніпро та р. Старий Дніпро. Плановий обсяг інвестицій – 550 млн доларів США. Другий важливий проект - проект будівництва мосту м. Кременчук. Плановий обсяг інвестицій – 350 млн доларів США. Разом з японським агентством JICA плануємо будівництво мостового переходу через річку Південний Буг в м. Миколаєві», - підсумував Владислав Криклій.



ВСІ Новини