Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Жовтня 2019, 13:24
Версiя для друку


Єдність – це дар, над яким нам треба разом працювати, - Владислав Криклій

30 Жовтня 2019, 13:24

Міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв участь у Форумі Єдності, який проходить сьогодні, 30 жовтня 2019 року, у місті Маріуполь. На Форумі присутні Президент України Володимир Зеленський, представники Уряду, громадських та благодійних організацій, міжнародні партнери, студентство.

Владислав Криклій підкреслив, що головне завдання Міністерства інфраструктури  – поєднати українців за допомогою якісного сполучення: «Ми працюємо для того, щоб люди могли дістатися один до одного швидко, комфортно та безпечно. Я їхав сюди трасою Запоріжжя – Маріуполь, 155 км якої зробили за 68 днів. За два попередні роки зробили 54 км. Ми хочемо за 5 років відновити 24 000 км доріг, а в 2020 – 4500 км». 

Міністр інфраструктури зазначив, що у 2020 році фінансування відновлення місцевих доріг Донеччини та Луганщини збільшиться на 50%: «Донецька область отримає з Дорожнього фонду 1 млрд 43 млн гривень,  Луганська – 660 млн гривень. Окрім того, ми проводимо перемовини з ЄС щодо фінансування відновлення дороги Херсон- Маріуполь».

Владислав Криклій наголосив, що увага Уряду прикута не тільки до Сходу, а й до Півдня України: «Крим - це Україна. І якщо наші громадяни тимчасово вимушені перебувати в окупації, це не означає, що наша держава не має піклуватись про них. Ми маємо піклуватись про них ще більше. Так, за дорученням Президента, у вересні ми почали розбудову КППВ «Чонгар» та Каланчак» і 15 листопада ці КПВВ вже працюватимуть», - зазначив очільник Міністерства.

Міністр інфраструктури також наголосив, що Міністерство має на меті розвивати та відновлювати роботу регіональних аеропортів. За його словами, у 2020 році почнеться модернізація аеропорту Дніпра, а також залучення концесіонерів в регіональні аеропорти Чернівців, Білої Церкви, Запоріжжя та Херсону.

Владислав Криклій зазначив, що не менша увага приділяється розвитку залізничного сполучення: «З 27 жовтня курсує додатковий потяг Київ - Маріуполь. Тепер +10 000 пасажирів на місяць комфортно дістануться з Києва до Маріуполя і назад. Для того, щоб подорож тривала менше 15 годин, ми плануємо збільшити пропускну спроможність залізничної лінії Запоріжжя – Маріуполь. Йдеться  про  покращення стану 320 км залізничної лінії  та оновлення рухомого складу».

Міністр інфраструктури повідомив, що вже найближчим часом Укрзалізниця планує запустити сполучення: Лисичанськ- Одеса, Херсон-Ужгород та Запоріжжя – Івано-Франківськ. А з 8 грудня буде запущено новий потяг Київ-Миколаїв- Херсон.

Владислав Криклій також наголосив, що не менша увага приділяється відбудові мостів по всій Україні. За його словами, на разі, ведуться переговори із МФО щодо відновлення мостів у Запоріжжі, Кременчуці та Миколаєві: «Окрім того, ми також співпрацюємо з китайською компанією «China Road and Bridge Corporation» щодо будівництва мосту через Дніпро у місті Запоріжжя.  Разом з японським агентством JICA  плануємо будівництво мостового переходу через річку Південний Буг в м. Миколаєві. Єдність – це дар, над яким треба разом працювати. Ми маємо будувати мости одне до одного», - наголосив Владислав Криклій.



ВСІ Новини