Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Листопада 2019, 16:21
Версiя для друку


Мультимодальні перевезення та створення цифрових транспортних коридорів дозволять Україні реалізувати свій транзитний потенціал, - Владислав Криклій

20 Листопада 2019, 16:21

Мультимодальні перевезення та створення цифрових транспортних коридорів дозволять Україні реалізувати свій транзитний потенціал. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками засідання Уряду, що відбулось сьогодні, 20 листопада 2019 року. Урядом схвалено законопроєкт «Про мультимодальні перевезення». Законопроєкт імплементує  положення Директиви Ради ЄС від 07 грудня 1992 року про встановлення спільних правил для окремих видів комбінованих перевезень вантажів між державами-членами.

Владислав Криклій наголосив, що Україна має реалізувати свій транзитний потенціал і стати транспортним хабом, що об'єднає Європу з Азією, використовуючи для цього всі можливості, які надають сучасні цифрові технології, та мультимодальні перевезення.  

Проєкт Закону «Про мультимодальні перевезення» спрямований на приєднання країни до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень TRACECA – міжнародної транспортної програми за участі Європейського Союзу та 14 держав-членів Східноєвропейського, Кавказького та Центральноазіатського регіонів.

У законопроєкті закріплюється право учасників мультимодальних перевезень здійснювати перевезення вантажу на підставі укладання єдиного договору щодо всіх етапів перевезення незалежно від зміни видів транспорту та здійснювати перевезення вантажу за одним перевізним документом до якого сторони дійшли згоди.

Передбачається, що під час надання послуг з мультимодального перевезення вантажів відповідальність оператора мультимодального перевезення за вантаж перед замовником послуги охоплює період з моменту прийняття ним вантажу до моменту видачі вантажу. Це дає змогу зменшити обсяги використання автомобільного транспорту та використовувати більш екологічні способи перевезення, чим створюються передумови для зміцнення та збереження здоров’я людей.

 



ВСІ Новини