Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2019, 17:31
Версiя для друку


Відбудеться перезавантаження всіх територіальних органів Укртрансбезпеки, - Владислав Криклій

28 Листопада 2019, 17:31

Відбудеться перезавантаження всіх територіальних органів Укртрансбезпеки, ми оголосимо відкриті прозорі конкурси. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 28 листопада 2019 року, під час спільного брифінгу з головою Львівської облдержадміністрації Маркіяном Мальським.

«Львівщина – це перше, що бачать наші громадяни, коли повертаються і що бачать європейці, коли в’їжджають на територію України. Тому важливо, щоб починаючи від пунктів перетину кордону, дорожньої інфраструктури, аеропорту - все було на високому рівні, сприяло розвитку як бізнесу, так і якісних сервісів та послуг, які надаються для громадян. Ми проговорили з паном Мальським,  що ми хочемо і надалі працювати в «турбо режимі», як це відбувалося в останній час, хочемо суттєво прискорювати інтенсивність створення інфраструктурних проектів. Я впевнений, що в єдиній команді нам значно швидше працюватиметься.  Зазначу, що львівський регіон доволі активно просувався з будівництвом доріг, але завжди можна краще. Підписана угода на фінансування за рахунок ЄIБ будівництва північної львівської об’їзної, планується фінансування області на наступний рік  на рівні 2,3 млрд гривень на дороги державного та місцевого значення. Але і на цьому ми не плануємо зупинятись, в грудні місяці проведемо з очільниками міст велику нараду за участі ЄБРР, щоб проговорити, як вони зможуть краще, швидше, ефективніше будувати комунальні дороги», - заявив Міністр інфраструктури.

Владислав Криклій наголосив, що дороги потрібно не тільки будувати, а і захищати: «Вчора у нас призначений новий очільник Укртрансбезпеки і я йому ставлю завдання запропонувати на наступний Кабмін перезавантаження всіх територіальних органів Укртрансбезпеки, оголосити відкриті прозорі конкурси, набрати нових професійних людей, а ми на рівні Уряду будемо забезпечувати необхідне фінансування для того, щоб цей орган працював, а громадяни відчували європейську якість доріг».

Міністр інфраструктури відзначив успішну роботу Львівського аеропорту: «Ми  будемо сприяти розвитку авіації, привітали двохмільйонного пасажира у Львівському аеропорту. Аеропорт може стати повноцінним інтермодальним транспортним хабом, який дозволить об’єднати багато сполучень і це буде зручно в першу чергу для бізнесу. Щодо концесії цього аеропорту -  ми зараз хочемо зрозуміти, де держава може більш ефективно використовувати можливості і ресурси, є багато проектів, де держава не ефективний управлінець і краще залучати приватний сектор. Саме тому, ми вивчаємо можливості концесій», - заявив Міністр.

Владислав Криклій повідомив про зустріч з Міністром інфраструктури Польщі Адамом Адамчиком, яка відбудеться сьогодні, 28 листопада:  «Одне з пріоритетних питань – пункти перетину і будівництво доріг за рахунок європейського кредиту, в нас є графік, впевнений, що за наступний рік це завершиться і цей довгобуд буде зданий», - зазначив Міністр інфраструктури. 

 Коментуючи ситуацію на Укрзалізниці під час спілкування зі ЗМІ, Міністр інфраструктури заявив, що найбільшою проблемою для  ринка є  оборотність вагонів  та нестача локомотивів: «Ми активно працюємо з багатьма кампаніями, хтось дає кращі пропозиції, хтось гірші, але моя вимога до представників різних компаній світових, які звертаються з пропозиціями продажу локомотивів, це - по-перше, пропонувати одразу  фінансовий ресурс і  інструмент, тому що  державний бюджет і Укрзалізниця не зможе собі дозволити одноразово виплачувати великі суми, тому ми хочемо дешевий довгий ресурс. По-друге, якомога більше локалізації в Україні. Ми хочемо, щоб це стимулювало розвиток промисловості в Україні, щоб податки сплачувались в Україні і щоб ми могли працевлаштовувати наших громадян», - підсумував Міністр.



ВСІ Новини