Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Листопада 2019, 22:44
Версiя для друку


Українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів

28 Листопада 2019, 22:44

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зустрівся із Міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком 28 листопада 2019 року у місті Львів.  Зустріч міністрів стала продовженням діалогу, який розпочався наприкінці жовтня.

Головним питанням зустрічі стало питання визначення квоти дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень з Республікою Польща для українських перевізників.

Міністр інфраструктури України відмітив конструктив під час засідання українсько-польської Змішаної Комісії з питань міжнародних вантажних автомобільних перевезень, яка відбулась 25 жовтня 2019 року,  та зазначив, що позиція Української Сторони залишається незмінною -  квота дозволів не може бути меншою, ніж 200 000 дозволів.  Владислав Криклій зауважив, що й надалі буде відстоювати позицію, що зменшення відповідної квоти дозволів є порушенням статті 136 Угоди про Асоціацію України з ЄС.

25 листопада 2019 року  в Києві відбулося засідання Робочої групи ad-hoc з обміну досвідом розподілу дозволів. Під час зустрічі польська сторона помітила та привітала позитивні зміни та налагодження контролю за обігом дозволів. Наразі посилено контроль за обігом дозволів, українська сторона володіє точною інформацію щодо кількості оформлених та повернутих дозволів, встановлено камери відеоспостереження в пунктах видачі дозволів. Владислав Криклій заявив, що українська сторона цінує діалог та готовність польської сторони поділитися досвідом розподілу дозволів.За результатами зустрічі Робочої групи ad-hoc підготовлено розподіл 10 000 дозволів з попереднього обміну дозволами на 2020 рік, які дійсні для оформлення в 2019 році відповідно до прозорого механізму.

За результатом  зустрічі 28 листопада  українські перевізники додатково отримають 5 000 польських дозволів. 

Також під час зустрічі обговорили питання організації комфортного та ритмічного переміщення  пасажирів та збільшення пасажиропотоку автомобільним транспортом, скорочення часу простою на кордоні як пасажирського, так і вантажного транспорту. Запропоновано польській стороні організувати спільний контроль в пунктах пропуску, де спостерігається найбільший інтенсивний рух.

 Розмежування пасажирської та вантажної ділянок в пункті пропуску «Краківець»   визначено сторонами одним із пріоритетів в розвитку прикордонної інфраструктури на українсько-польській ділянці Державного кордону. Будівельні роботи в Краківці повинні розпочатись орієнтовно навесні 2020 року. В рамках реалізації контрактів відповідно до Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, проекти з капітального ремонту заплановані на підходах до 4 пунктів пропуску (КПП «Утилуг», КПП «Рава Руська», КПП «Смільниця», КПП «Грушів»), у 2020 році очікується початок виконання робіт з капітального ремонту після затвердження проектної документації. Реалізація вказаних контрактів дозволить розвантажити автомобільну дорогу М-10 Львів – Краківець.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій  та  Міністр інфраструктури Республіки Польща Анджей Адамчик  домовились поглиблювати співпрацю з розвитку авіаційного та залізничного сполучення між країнами.

 



ВСІ Новини